Klaus Iohannis, mesaj pentru Joe Biden. Ce i-a transmis liderul de la Cotroceni

Klaus Iohannis, mesaj pentru Joe Biden. Ce i-a transmis liderul de la Cotroceni

Klaus Iohannis a postat un mesaj de felicitare adresat președintelui SUA, Joe Biden, după ce noul lider de la Casa Albă a depus jurământul.

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj cu ocazia învestirii lui Joe Biden la Casa Albă. Postarea liderului de la Cotroceni a apărut pe Twitter. Acesta a vorbit și despre numirea Kamalei Harris în funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii (SUA).

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Joe Biden. De la președinte la președinte

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm Parteneriatul Strategic în folosul popoarelor noastre și să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”. Acesta a fost mesajul transmis de președintele României pe rețeaua de socializare.

Joseph Biden a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, împreună cu vicepreşedintele Kamala Harris.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biden a devenit cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, după ce a depus miercuri jurământul. „Dragi americani, este o zi a speranței. Astăzi e ziua Americii și a democrației. Astăzi sărbătorim cauza democrației. Vocea oamenilor s-a auzit și o să se audă în continuare.Democrația a învins, chiar dacă am văzut cât de fragilă poate fi. În acest loc, unde a fost atacat fundamentul națiunii, se face transferul. Trebuie să privim către viitor cu optimism”, a spus liderul de la Casa Albă.

„Putem face din America o nouă putere în lume”

„Povestea Americii depinde nu doar de unul dintre noi, ci de toți. Suntem o națiune minunată, suntem oameni buni și de-a lungul secolelor am ajuns atât de departe prin momente critice și de război. Vom trece mai departe, chiar dacă sunt multe de reparat, de contruit, de câștigat. Trebuie să învingem toate problemele. Dar pentru asta e nevoie de mai mult decât niște cuvinte. E nevoie de unitate, de democrație. Putem face din America o nouă putere în lume”, a mai afirmat noul lider de la Casa Albă.