Evenimentul Zilei > International > Joe Biden devine astăzi președintele Statelor Unite. Primul eveniment la care a participat
VIDEO

Joe Biden devine astăzi președintele Statelor Unite. Primul eveniment la care a participat

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden a ajuns la Washington și a participat deja la primul său eveniment cu câteva ore înainte de a fi inaugurat. Joe Biden a mulțumit celor care luptă împotriva pandemiei de Coronavirus

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden a ajuns la Washington. Joe Biden a participat deja la primul său eveniment cu câteva ore înainte de a fi inaugurat.

Joe Biden, președintele Statelor Unite. Joe Biden a participat la un eveniment dedicat celor peste 400.000 de victime ale pandemiei de Coronavirus din Statele Unite ale Americii. Evenimentul a avut loc pe esplanada Monumentului lui Lincoln.
Joe Biden, președintele Statelor Unite a fost însoțit de soția sa Jill Biden și de viitoarea vicepreședintă Kamala Harris, care a venit împreună cu soțul ei.

Discursul președintelui Joe Biden a fost despre mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în lupta împotriva Covid-19.

„Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut pentru noi, curajul de care ați dat dovadă și durerea pe care ați absorbit-o de la ceilalți. Așa că vă mulțumim. Vă mulțumim”, a spus Joe Biden.

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar așa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca națiune. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus și răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru și să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut”, a mai spus Joe Biden, președintele Statelor Unite.

Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA. Joe Biden îi ia locul lui Donald Trump. Joe Biden are 77 ani.

Jurământul lui Joe Biden

Învestitura este ceremonia oficială care marchează începutul unei noi președinții şi are loc la Washington D.C.

Singurul element obligatoriu este ca președintele ales să citească jurământul de instalare în funcție: “Jur solemn să îndeplinesc cu bună credință funcția de președinte al Statelor Unite și să fac tot ce îmi stă în putință să păstrez, să protejez și să apăr Constituția Statelor Unite″.

Odată ce va rosti aceste cuvinte, Biden va deveni cel de-al 46-lea președinte al SUA, iar ceremonia de învestitură oficială se va fi încheiat.

Kamala Harris va deveni vicepreședinte imediat după depunerea jurământului, ceea ce se întâmplă de obicei la scurt timp după ce președintele ales face acest lucru.