Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat. „Nu doare! Recomand vaccinul, e eficient”
Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat. „Nu doare! Recomand vaccinul, e eficient”

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat. „Nu doare! Recomand vaccinul, e eficient”

Klaus Iohannis s-a vaccinat, vineri, împotriva coronavirsului. Se va intra, începând de astăzi, în faza a doua a marii campanii.

UPDATE. Klaus Iohannis s-a vaccinat în direct. Astfel, s-a dat startul celei de-a doua etape de vaccinare. În această etapă se încadrează oamenii din instituții ale statului, precum centrele sociale, dar și persoanele care au diverse afecțiuni și cele peste 65 de ani.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare. Acest vaccin este simplu, eficient și recomand vaccinarea. Aceasta, împreună cu respectarea măsurilor de siguranță ne vor scoate din pandemie”, a declarat Klaus Iohannis la finalul vaccinării

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ȘTIRE INIȚIALĂ

Klaus Iohannis (61 de ani) se vaccinează, astăzi, odată în începerea etapei a doua a acestui proces. Președintele României nu a făcut parte dintre primii cetățeni care s-au imunizat și a explicat că a ateptat, pentru a nu se băga în față. În aceeași situație s-a aflat și premierul Florin Cîțu.

Evenimentul are loc de la ora 10.00, la Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Klaus Iohannis se vaccinează împreună cu angajații Administrației Prezidențiale

„Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit. Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical”, a explicat președintele Klaus Iohannis. Astăzi începe a doua etapă a vaccinări, pentru persoanele care au vârsta de peste 65 de ani, cei care lucrează în sistemul educațional, personalul esențial și persoanele cu comorbidități.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă. E prevăzută vaccinarea, personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani. A persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul.

Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a anunțat Iohannis.

„Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de 3,8 milioane”

Liderul de la Cotroceni își declara mulțumirea față de mersul campaniei de vaccinare. „Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău deloc.”

„Am identificat categoriile de boli cronice. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de 3,8 milioane, dacă asociem şi persoanele cu boli cronice, probabil că depăşim circa 5 milioane de persoane. Dacă ne uităm la tipul activităţilor esenţiale, cred că nu depăşim 1 milion de persoane eligibile, a afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.