Evenimentul Zilei > Politica > Există sau nu tensiuni în coaliția de Guvernare? Lider USR. „E un dans în trei”
Există sau nu tensiuni în coaliția de Guvernare? Lider USR. „E un dans în trei”

Există sau nu tensiuni în coaliția de Guvernare? Lider USR. „E un dans în trei”

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS a făcut precizări despre tensiunile din coaliția de guvernare.

Ionuț Moșteanu, despre tensiunile din coaliția de guvernare. Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS susține că nu există tensiuni între PNL și USR, în coaliția de guvernare. Afirmațiile acestuia au fost făcute în contextul în care surse din PNL au declarat că premierul Florin Cîțu este nemulțumit de activitatea unor miniștri USR din Guvernul pe care îl conduce.

„Am făcut pași solizi în fiecare zi, de când am stabilit că mergem împreună în această guvernare, astfel încât să lucrăm la toate mecanismele de funcționare ale coaliției. Bineînțeles, e un dans în trei și pe măsură ce vom merge înainte cu treaba și cu munca, vor mai fi momente în care nu vom fi toți 100% de acord, fiecare cu fiecare, însă important este să lucrăm bine împreună și să ducem planul de guvernare la capăt și asta vom face, indiferent că vor mai fi supărări mai mici, mai mari, indiferent cât ne va ataca Opoziția”, a declarat Ionuț Moșteanu pentru RFI.

Ionuț Moșteanu, despre tensiunile din coaliția de guvernare. Premierul Cîțu nu are de ce să fie nemulțumit

„Nu văd nici un motiv, colegii mei lucrează la turație maximă, acum își definitivează practic cabinetele, au mai fost schimbări în câteva ministere și colegii sunt dedicați, dacă vreți, 24 din 24, șapte zile din șapte, acestei guvernări, nu văd nici un motiv de nemulțumire. Cu siguranță că micile necăjeli, să spun așa, pot fi rezolvate printr-un telefon sau printr-o discuție”, a mai spus liderul deputaților USR.

Ce le reproșează premierul Cîțu miniștrilor USR

Luni, la sedința PNL, premierul Florin Cîțu a subliniat gafele de comunicare pe care le-au făcut cei trei miniștri. În ceea ce îl privește pe Vlad Voiculescu, premierul s-a declarat nemulțumit de declarațiile legate de amendarea medicilor care administrează vaccinurile rămase neconsumate la finalul zilei către persoanele care nu au programăr. În cazul lui Năsui, acesta s-a arătat revoltat din cauza măsurilor de sprijin ale antreprenorilor. Iar la Ghinea l-au deranjat declarațiile despre PNRR.