Evenimentul Zilei > Politica > Tensiunile din coaliția de guvernare, din ce în ce mai mari. Au pus tunul pe miniștri USR
Tensiunile din coaliția de guvernare, din ce în ce mai mari. Au pus tunul pe miniștri USR

Tensiunile din coaliția de guvernare, din ce în ce mai mari. Au pus tunul pe miniștri USR

Luni, în ședința PNL, premierul Florin Cîțu a declarat că este nemulțumit de miniștrii Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea.

Luni, în ședința cu liderii PNL, premierul Florin Cîțu a declarat că este nemulțumit de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, au declarat surse din partid pentru jurnaliștii de la G4media.  Reproșurile premierului creează tensiuni și mai mari în coaliția de guvernare, măcinată deja de dispute politice și scandaluri.

În ședință, premierul Florin Cîțu a subliniat gafele de comunicare pe care le-au făcut cei trei miniștri. În ceea ce îl privește pe Vlad Voiculescu, premierul s-a declarat nemulțumit de declarațiile legate de amendarea medicilor care administrează vaccinurile rămase neconsumate la finalul zilei către persoanele care nu au programăr. În cazul lui Năsui, acesta s-a arătat revoltat din cauza măsurilor de sprijin ale antreprenorilor. Iar la Ghinea l-au deranjat declarațiile despre PNRR.

Florin Cîțu, nemulțumit de Claudiu Năsui, Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu. Orban recunoaște că există tensiunii în coaliție

La finalul ședinței, președintele PNL, Ludovic Orban, a admis că au existat discuții pe marginea modului în care comunică anumiți miniștri, dar nu a dat un exemplu clar în acest sens.

„Discuţia a fost legată de coeziunea coaliţiei. De luarea de decizii şi, mai ales, de comunicarea deciziilor într-un mod coerent. Și, evident, de reducere a numărului de disonanţe care pot apărea în acţiunea guvernamentală şi în acţiunea coaliţiei. Consider că orice subiect trebuie discutat în coaliţie.

Trebuie luate decizii şi aceste decizii trebuie comunicate public după ce sunt luate aceste decizii, acelaşi lucru este valabil şi la nivelul Guvernului. Odată ce s-a luat o decizie, toţi miniştrii trebuie să respecte decizia. Dacă premierul comunică un punct de vedere, orice ministru trebuie să respecte poziţia premierului, deoarece premierul conduce Guvernul”, a declarat Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

CITEȘTE ȘI Prognoza meteo se schimbă drastic. România, lovită de un val de aer siberian