Evenimentul Zilei > Social > Studenții se revoltă! Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit. Ce mesaj i-au transmis studenţii premierului
Studenții se revoltă! Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit. Ce mesaj i-au transmis studenţii premierului

Studenții se revoltă! Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit. Ce mesaj i-au transmis studenţii premierului

Studenții se revoltă! Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit. În acest context, studenţii critică decizia premierului, spunând că nu are timp pentru problemele lor.

Studenții se revoltă! Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit. Aşadar, Guvernul condus de Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit la studenţi.

Reamintim că Guvernul Cîţu intenţionează să taie voucherele de vacanţă în 2021. Dar şi transportul gratuit pentru studenţi. În acest context, studenții critică decizia premierului Florin Cîțu cu privire la transportului gratuit cu trenul.

Studenții se revoltă! Cer Guvernului să înceteze aceste demersuri

Reacția studenţilor vine după ce premierul Florin Cîțu a transmis ca posibilă măsură de limitare a cheltuielilor bugetului de stat. În 2021 va fi o reducere a subvenției pentru transportul studenților.

În acest sens Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a tranmis un comunicat

ANOSR: „Domnul prim-ministru și echipa sa nu și-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele și prioritățile studenților. Acesta își continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenți”.

Florin Cîțu revine repetitiv asupra eliminării gratuității studenților

„Constatăm că domnul Florin Cîțu revine repetitiv asupra eliminării gratuității studenților la transportul feroviar, amintind aici amendamentul depus de către Florin Cîțu împreună cu Eugen Teodorovici în anul 2017.

Ulterior, senatorul Florin Cîțu de atunci a renunțat la amendament pe considerentul că impactul bugetar este redus. Ne întrebăm astfel: în contextul în care subvenția nu a crescut din 2017 până în prezent, ce a determinat răzgândirea prim-ministrului?

Deși domnul prim-ministru Cîțu declara în 2018 faptul că deficitul CFR Călători ar fi cauzat de subvenția pentru studenți, adevărul este că subvenția nu doar că nu reprezintă o cheltuială pentru CFR Călători, ci este o măsură care reduce acest deficit.

Studenţii cer încetarea oricăror demersuri de limitare a gratuităţilor

Coroborând beneficiile generate de gratuitatea la transportul feroviar pentru studenți, printre care creșterea echității accesului la învățământul superior, a mobilității studenților în scopuri didactice și de dezvoltare profesională, beneficiile aduse mediului și încheind cu sprijinul esențial acordat CFR Călători prin această măsură, sunt imperioase menținerea acestui drept și încetarea oricăror demersuri de limitarea acestuia”, se mai arată în comunicatul  transmis de reprezentanții studenților.