Evenimentul Zilei > Politica > Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu: „Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze”
Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu: „Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze”

Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu: „Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze”

Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu. PSD pregătește o moțiune simplă pe Sănătate, motivată de „acțiunile și mai ales inacțiunile” ministrului Vlad Voiculescu.
Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu. Deputatul Rafila  a anunţat că PSD pregătește o moțiune simplă pe Sănătate. Motivată de „acțiunile și mai ales inacțiunile” lui Vlad Voiculescu. Mai mult, Alexandru Rafila spune că amenințările cu amenzi pot să demobilizeze personalul medical.

Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu: „Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze”

„Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material. Rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va conctretiza. În mod evident, acțiunile și mai ales inacțiunile Ministerului Sănătății justifică un astfel de demers politic”.

Reproșurile lui Alexandru Rafila: „Modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții, pentru că nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”.

Alexandru Rafila, despre vaccinare şi deciziile greşite ale ministrului Vlad Voiculescu

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați, a delcarat deputatul PSD.
Alexandru Rafila este de părere că ar trebui mai multă logică cu privire la măsurile punitive. „Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la digi24.