Evenimentul ZileiPoliticaPromisiuni USR-iste! Claudiu Năsui vrea zero taxe pe salariul minim

Promisiuni USR-iste! Claudiu Năsui vrea zero taxe pe salariul minim

Promisiuni USR-iste! Claudiu Năsui vrea zero taxe pe salariul minim
Claudiu Năsui spune că românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul. Dar, din 2022, promite zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare.

Claudiu Năsui este revoltat pentru faptul că aproape jumătate din salariul minim se împarte cu statul. Iar din 2022, vrea să aplice măsurii privind zero taxe pe salariul minim.

Măsura o doreşte în diferite sectoare ale economiei, potrivit celor scrise de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe social media.

„Zero taxe pe salariul minim”

Claudiu Năsui: „Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm. De mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim.

Am vorbit constant despre asta. Cea mai mare problemă economică a României este sărăcia.

Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii.

Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână.

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, spune ministrul. Românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani.

Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile. Însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare.

Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei” , a scris ministurl Economiei pe pagina sa de Facebook.

Claudiu Năsui recunoaşte că suntem campionii din Uniunea Europeană la sărăcie

„Procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta.

Şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

„Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat.

Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc.

Netaxarea salariului minim pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a concluzionat Claudiu Năsui.


Accesează: