Evenimentul Zilei > Actualitate > Claudiu Năsui, ministru decorativ la o lună de la preluarea mandatului
Claudiu Năsui, ministru decorativ la o lună de la preluarea mandatului

Claudiu Năsui, ministru decorativ la o lună de la preluarea mandatului

Ministrul Claudiu Năsui n-a putut începe mandatul în forţă de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din cauza formalităţilor.

Ministrul Claudiu Năsui n-a putut începe mandatul în forţă din cauza formalităţilor cu privire la preluarea noilor atribuții. Asta reiese din răspunsul unei solicitări care i-a fost adresată de Constantin Bucuroiu.

Bucuroiu este copreședintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică. El a dorit să afle la Năsui care este strategia stabilită pentru domeniul în care activează.

Ministrul Claudiu Năsui n-a putut începe mandatul în forţă

Din răspunsul lui Năsui reiese că la 5 ianuarie 2021, formalităţile cu privire la preluarea noilor atribuții încă fuseseră rezolvate.

„Urmare a solicitărilor dumneavoastră cuprinse în adresa nr. 01/05.01.2021 prin care solicitați discutarea programului propus pentru relansarea și modernizarea industriei de apărare și aeronautică precizez că una din prioritățile mandatului meu este și aceea legată de industria națională de apărare.

Vă asigur pe această cale de tot sprijinul instituției pe care o conduc de a duce la îndeplinire toate dezideratele care sunt îndreptate spre eficientizarea activităților la care faceţi referire în documentul menţionat anterior.

Propunerile dumneavoastră se află deja în analiză iar soluțiile identificate vă vor fi transmise în cel mai scurt timp.

Referitor la solicitarea unei întâlniri, vă asigur că și eu sunt interesat să inițiem cât mai curând un dialog constructiv pentru soluționarea cât mai eficientă a problematicii complexe a industriei de apărare.

Întâlnirea propusă se va realiza imediat ce formalitățile legale privind preluarea noilor atribuții ce revin Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului vor fi finalizate.

Vă asigur pe această cale, domnule copreședinte, de întreaga mea considerație”, a răspuns Năsui.

Claudiu Năsui a preluat ministerul la 24 decembrie

Ministrul Claudiu Năsui n-a putut începe mandatul în forţă de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din cauza formalităţilor.
Claudiu Năsui şi Virgil Popescu

La 24 decembrie 2020, Claudiu Năsui a preluat ministerul Economiei de la Virgil Popescu.

Popescu anunţa că-i va prezenta lui Năsui proiectele care intrau în atribuţiile noului minister al Economiei.

La rândul său, Năsui declara că va rămâne fidel principiilor și valorilor pe care le-a susținut de când activează în sfera politică.

Conform gov.ro, Claudiu Năsui sublinia că și că obiectivele sale erau atragerea de bani europeni pentru întreprinderi și.

Se pare că debirocratizarea l-a împiedicat să onoreze cererea copreședintelui Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.

Mesajele lui Claudiu Năsui la preluarea mandatului

„Avem o agendă reformatoare puternică, una care trebuie să schimbe din temelii modul în care se făcea politică în România și modul de interacțiune cu statul.

Statul trebuie să fie un sprijin pentru economie, pentru IMM-uri. Trebuie să fie o infrastructură care să ne permită fiecăruia dintre noi să ne căutăm binele, să încercăm idei de afaceri.

Până la urmă, aceasta este forța unei economii: un sector puternic al IMM-urilor. Iar noi ne propunem ca acest minister să fie această curea de transmisie între mediul de business și stat”, declara ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Ministrul Claudiu Năsui n-a putut începe mandatul în forţă
Răspunsul lui Claudiu Năsui pentru Constantin Bucuroiu.