Evenimentul Zilei > Social > Veste fabuloasă pentru salariații din industria de apărare. Pot sta liniștiți, chiar dacă nu au de muncă
Veste fabuloasă pentru salariații din industria de apărare. Pot sta liniștiți, chiar dacă nu au de muncă

Veste fabuloasă pentru salariații din industria de apărare. Pot sta liniștiți, chiar dacă nu au de muncă

O Hotărâre de Guvern, în baza căreia cei 1100 de angajați din industria de apărare vor avea asigurate salariile în 2020, chiar dacă nu își pot desfășura activitatea din lipsă de contracte, a fost aprobată, joi, în ședința Executivului. Propunerea aparține ministrului Economiei, Virgil Popescu, acesta anunțând și reorganizarea ROMARM în vederea obținerii de noi comenzi pentru industria de armament.

Suma aprobată de Guvern pentru plata salariilor celor 1.081 angajați din industria națională de apărare este 54 milioane de lei.

“Obiectivul meu este să generăm suficientă activitate pentru companiile din industria de apărare, pentru ca acestea să nu mai depindă într-o măsură atât de mare de nucleu. Pentru asta lucrăm îndeaproape cu Ministerul Apărării Naționale pentru a avea, pentru prima dată, o colaborare reală între beneficiarii produselor industriei naționale de apărare și companiile care realizează produsele respective”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat și reorganizarea holdingului ROMARM, colaborând cu Ministerul Apărării Naționale.

”Vom efectua și reorganizarea ROMARM, pentru ca acest holding să poată să funcționeze eficient. Ne vom concentra pe activitatea de marketing și vânzări în cadrul ROMARM, pentru că România are o tradiție în industria mondială de apărare, are piețe în care are parte de recunoaștere și încredere și trebuie să recuperăm cota de piață pe care am pierdut-o în ultimii 30 de ani, ca să putem avea comenzi prin care să încărcăm cu activitate angajații din această ramură industrială”, a spus Virgil Popescu.

Legea privind industria națională de apărare prevede că salariații încadrați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria națională de apărare, pe perioada în care nu desfășoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau contracte, efectuează activități specifice, beneficiind de drepturile salariale prevăzute de lege.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, permite plata salariilor a aproximativ 1.100 de angajați ai operatorilor economici din industria națională de apărare pentru acele perioade în care nu există comenzi sau contracte.