Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnire de gradul zero pe tema căldurii din Capitală! Ce l-a sfătuit Iohannis pe Nicuşor Dan
Întâlnire de gradul zero pe tema căldurii din Capitală! Ce l-a sfătuit Iohannis pe Nicuşor Dan

Întâlnire de gradul zero pe tema căldurii din Capitală! Ce l-a sfătuit Iohannis pe Nicuşor Dan

Președintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu Nicușor Dan despre lipsa căldurii în București și a subliniat că problema nu poate fi rezolvată doar de Primăria Capitalei.

Klaus Iohannis a discutat cu Nicușor Dan despre lipsa căldurii în București. Preşedintele a subliniat că problema nu poate fi rezolvată doar de Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a calificat drept foarte utilă discuţia pe care a avut-o sâmbătă cu preşedintele Klaus Iohannis şi care a fost axată pe soluţiile pentru rezolvarea problemelor Capitalei.

Am avut azi o discuţie foarte utilă cu preşedintele Klaus Iohannis, axată pe soluţiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul că Bucureştiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puşi la dispoziţie României de către Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare şi colaborare inter-instituţională, a scris Dan, pe  contul personal de Facebook.

Preşedintele Iohannis i-a împărtăşit detalii despre experienţa acestuia ca fost primar al Sibiului

În acelaşi timp, am apreciat faptul că am putut afla, direct de la preşedinte, detalii despre experienţa lui de succes ca primar al Sibiului, în special în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi investiţiile în domeniul infrastructurii, a mai scris Nicuşor Dan.

În opinia preşedintelui Iohannis, buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului: Buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului – de la situaţia termoficării şi poluare la problema traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii. Avem o şansă extraordinară pe care trebuie s-o valorificăm în următorii patru ani, iar colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul şi cu preşedintele României e esenţială pentru a reuşi, a concluzionat Nicuşor Dan în postarea sa.

Preşedintele Iohannis: Este evident că unele din aceste probleme pot fi soluționate de București dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanțări potrivite, dar, în același timp, am abordat și chestiuni pe care Bucureștiul singur nu le poate rezolva și aș da, poate, două exemple: chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală, este nevoie de o colaborare strânsă și un sprijin solid de la Guvern, și autostrada de centură, care este vitală pentru București, pentru a aerisi traficul. Este o chestiune care, evident, cade prioritar în zona Guvernului.

Cred că se poate rezolva tot ce ține de buna gestionare a Bucureștiului, în condițiile în care Primarul General și Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid, și atunci, într-un termen rezonabil, și problemele Capitalei vor putea fi abordate și rezolvate, a spus Klaus Iohannis.