Evenimentul ZileiActualitateSchimbări la Primăria Capitalei. Nicușor Dan îi dă afară pe oamenii lui Firea

Schimbări la Primăria Capitalei. Nicușor Dan îi dă afară pe oamenii lui Firea

Schimbări la Primăria Capitalei. Nicușor Dan îi dă afară pe oamenii lui Firea
La Primăria Capitalei a avut loc miercuri, 2 decembrie, prima ședință a Consiliului General al Municipiului București, ocazie cu care noul primar general, Nicușor Dan, a anunțat o serie de schimbări majore.

Una a fost făcută chiar din prima ședință. Nicuşor Dan a anunțat înlocuirea lui Marius Coaje cu Edmond Niculuşcă în funcţia de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcţii Marius Coaje, director adjunct, şi Alina Tarcevschi, director executiv adjunct. De asemenea, în funcţia de director adjunct al acestei Administraţii îl voi numi pe Edmond Niculuşcă. El e fondatorul Asociaţiei ARCEN şi un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Şcolii Centrale şi a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Pe 18 noiembrie, Edmond Niculuşcă, director al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, anunţa că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureştiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN şi a zeci de colaboratori, experţi şi profesionişti. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineaţă, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilităţii seismice şi, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca şi de soluţiile noastre pentru acest oraş. Mă voi dedica Bucureştiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea şi responsabilitatea”, scria Niculuşcă pe Facebook.

Nicușor Dan a anunțat ce urmează

Tot miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va fi convocată o nouă întrunire a CGMB, pentru a dezbate o rectificare bugetară şi, posibil, numirea unor noi consilii de administraţie la companiile municipale.

„Sper să avem o şedinţă săptămâna viitoare, pe care să o convocăm în cursul acestei săptămâni. Este nevoie de o rectificare bugetară. Bineînţeles că o să discutăm mai multe lucruri punctuale, dar sunt trei chestiuni obligatorii. Trebuie extinsă limita pentru subvenţia la termie, pentru subvenţia la transportul public şi trebuie extinsă limita pentru Direcţia de Asistenţă Socială, astfel încât imediat ce vom avea această extindere, la Direcţia de Asistenţă Socială vom putea plăti. În acest moment, am putut plăti ajutorul pentru persoanele cu dizabilităţi – copii, iar imediat ce vom avea această rectificare, vom putea plăti pentru luna noiembrie ajutorul pentru persoanele cu dizabilităţi – adulţi, ajutorul pentru nou-născuţi, ajutorul pentru femei însărcinate, ajutorul pentru familii monoparentale şi ajutorul pentru evitarea riscului de întrerupere a cursului şcolar”, a precizat Nicuşor Dan.

El a declarat că, în măsura în care se va ajunge la un acord între partidele care formează majoritatea, în şedinţa de săptămâna viitoare vor fi numite noi consilii de administraţie şi noi componenţe ale adunărilor generale, atât pentru companiile municipale, cât şi pentru STB şi Termoenergetica.

„Pentru că au fost în spaţiul public discuţii despre companiile municipale – şi vorbesc aici şi de celebrele companii municipale şi de STB şi Termoenergetica – sper, cât mai curând, să existe un acord al partidelor care formează majoritatea astfel încât, posibil chiar în şedinţa de săptămâna viitoare, să avem noi consilii de administraţie şi noi componenţe ale adunărilor generale, atât la companii, cât şi la STB şi Termoenergetica”, a spus Nicuşor Dan.


Accesează: