Înghețată de ciocolată și cafea. Un desert gustos, din doar patru ingrediente
- Iulia Moraru
- 23 mai 2023, 08:59
Înghețata preparată acasă este de departe mai savuroasă și mai sănătoasă decât cea achiziționată din magazin. Dacă și tu ești un iubitor al cafelei și ciocolatei, atunci trebuie să experimentezi această rețetă, care te va cuceri pe deplin.
Pentru a pregăti înghețata de ciocolată și cafea, veți avea nevoie doar de patru ingrediente. Pașii sunt simpli, însă ca totul să iasă bine e esențial să îi urmați îndeaproape.
Ingrediente
- 100 mililitri de smântână (½ cană) sau cremă de lapte
- 100 de mililitri de lapte condensat
- o linguiță de pudră de cacao
- o linguriță de cafea instant.
Mod de preparare înghețată de cafea și ciocolată
Înainte de a prepara înghețata de casă, primul pas este să vă asigurați că aveți toate ingredientele pregătite. Într-un bol, amestecați laptele condensat și smântâna până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați cacao și cafeaua instant, puteți opta pentru cafea decofeinizată dacă preferați. Amestecați bine până obțineți o consistență groasă și omogenă.
Transferați amestecul într-un bol rezistent la congelator și lăsați-l acolo pentru cel puțin cinci ore, până când obțineți o înghețată cremoasă și bine solidificată. Este recomandat să folosiți un bol din oțel inoxidabil, evitând recipientele din plastic.
Când timpul s-a scurt, puteți să serviți înghețata delicioasă de ciocolată și cafea. Puteți să o decorați cu fructe proaspete sau să o mâncați alături de o felie de tort sau o bucată de chec sau prăjitură. Înghețata făcută în casă este ideal să fie consumată imediat, deoarece nu conține conservanți care să-i prelungească durabilitatea și să prevină topirea rapidă.
Cum se prepară crema de lapte
Pentru crema de lapte, ce poate fi folosită în rețetă în loc de smântână, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 250 g unt moale (la temperatura camerei), 200 g zahăr pudră, 100 ml lapte și un pachețel de vanilie.
Începeți prin turnarea laptelui într-o cratiță și fierbeți-l. Apoi, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Într-un bol mare, amestecați untul moale cu zahărul pudră, laptele răcit și conținutul pachețelului de vanilie.
Utilizați un mixer și amestecați ingredientele timp de 3-5 minute, până obțineți o cremă omogenă și lucioasă. Acum, crema de lapte este gata pentru a fi folosită în diverse rețete sau pentru a fi savurată așa cum este, potrivit știridiaspora.ro.