Evenimentul Zilei > EVZ Special > Igor Dodon nu mai are intrare la Vladimir Putin. Fostul președinte moldovean ar fi căutat bani de campanie la Moscova
Igor Dodon nu mai are intrare la Vladimir Putin. Fostul președinte moldovean ar fi căutat bani de campanie la Moscova

Igor Dodon nu mai are intrare la Vladimir Putin. Fostul președinte moldovean ar fi căutat bani de campanie la Moscova

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în campanie electorală, la Chișinău, a fost evitat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a refuzat să-l primească pe Igor Dodon care a mers într-o vizită la Moscova, săptămâna trecută, după cum relatează Timpul de Moldova.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) – pro rus – împreună cu care candidează la alegerile programate pentru 11 iulie.

Fostul președinte a fost surprins în timp ce revenea, pe Aeroportul Internațional din Chișinău, după ce a făcut o vizită în capitala Rusiei. Conform publicației citate, Igor Dodon ar fi mers la Moscova pentru a obține bani necesari susținerii campaniei electorale.

Socialistul a confirmat că a fost în vizită la Moscova și că vizita sa a avut legătură cu pregătirea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. El nu a făcut, însă prea multe declarații despre întâlnirile pe care le-a avut în capitala Rusiei și nici de persoanele cu care s-ar fi văzut acolo.

„Care a fost scopul vizitei la Moscova? – Care dintre ele? – Ultima sau de câte ori ați fost în ultima lună la Moscova? – De câte ori conisder că trebuie să merg, merg. Nu văd nici o problemă, orice cetățean poate să meargă. – Dar care a fost scopul vizitei? – A fost pregătirea de alegeri. În cadrul vizitei la Moscova v-ați văzut cu domnul Igor Ciaika? – Nu”, a fost schimbul de replici între jurnaliștii de la Timpul de Moldova și fostul președinte.

Alegeri anticipate în Moldova pe 11 iulie

Alegătorii din Republica Moldova sunt chemați la urne, pe 11 iulie, pentru alegeri parlamentare anticipate. Acestea au fost organizate după ce, în luna aprilie, președintele Republicii, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a făcut acest anunț, privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate, într-o postare pe Facebook, pe 28 aprilie.

„Dragi cetățeni, acum câteva minute am semnat Decretul de dizolvare a actualului Parlament. Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor.

Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a scris Maia Sandu în postarea sa de pe Facebook.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: