Evenimentul Zilei > Politica > George Simion trece Prutul. AUR s-a înscris la alegerile parlamentare din Moldova
George Simion trece Prutul. AUR s-a înscris la alegerile parlamentare din Moldova

George Simion trece Prutul. AUR s-a înscris la alegerile parlamentare din Moldova

AUR își propune să participe cu candidați la alegerile parlamentare anticipate care se vor desfășura în data de 11 iulie în Republica Moldova.

AUR, partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu intenționează să participe cu candidați la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de copreședintele partidului, George Simion. El a precizat că AUR se va înscrie în campania electorală de peste Prut cu aceeași siglă și aceeași denumire.

„Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău”, a declarat George Simion.

Potrivit spuselor sale, este o premieră în istoria celor două state, când un partid, respective AUR activează și de o parte și de alta a Prutului. George Simion a precizat că AUR intenționează să propună parlamentari unioniști în ambele țări cu care să participe la alegeri.

„Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, a declarat copreședintele AUR, George Simion.

De menționat că la alegerile parlamentare de la finalul trecut, AUR a obținut circa 10% din voturile exprimate de români. AUR a reușit, astfel, să intre în Parlament, fiind cel de-al patrulea partid, ca mărime, după PSD, PNL și USR-PLUS.

Alegeri anticipate în Moldova

Alegerile în Republica Moldova au fost programate pentru ziua de 11 iulie, prin decretul emis de președintele Maia Sandu pentru dizolvarea parlamentului actual.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a dizolvat Parlamentul de la Chișinău, prin decret prezidențial şi a anunţat alegeri pe 11 iulie, pentru a putea forma un nou guvern.

„Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook, din 28 aprilie.