Evenimentul ZileiPoliticaSondaj: un partid surpriză ar câștiga alegerile dacă s-ar vota duminică! Ce formațiune politică vine tare din urmă

Sondaj: un partid surpriză ar câștiga alegerile dacă s-ar vota duminică! Ce formațiune politică vine tare din urmă

Sondaj: un partid surpriză ar câștiga alegerile dacă s-ar vota duminică! Ce formațiune politică vine tare din urmă
Tendințele observate la alegerile parlamentare din decembrie se accentuează. Românii sunt mult mai atenți cu destinația voturilor lor, arată un sondaj dat publicității luni.

Sondaj: ce partide ar prefera românii dacă ar fi alegeri? Mihai Gâdea a prezentat, luni, la Antena 3, datele celui mai recent barometru realizat de Avangarde. Potrivit acestui sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votat de cei mai mulți dintre români, respectiv 34%. Partidul plasat pe locul doi, PNL, ar întruni 24% dintre voturi.

Sondaj: AUR câștigă teren și se apropie vertiginos de USR-PLUS

„Sondajul ne arată câteva elemente extrem de importante. Ceea ce a spus aseară domnul Rareș Bogdan e legat foarte mult și de acest scor foarte prost al PNL”, a precizat Gâdea. Rareș Bogdan l-a criticat vehement, duminică seara, pe Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur. Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, Orban ar fi trebuit să își dea demisia după pierderea alegerilor de către PNL.

De remarcat că AUR, formațiunea intrată în premieră în Parlament, a plusat serios în preferințele românilor în mai puțin de două luni de la alegeri. AUR se apropie la foarte mică distanță de USR-PLUS, un alt partid care deși nu a performat în măsura așteptărilor, a reușit să intre în Parlament.

Astfel, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, PSD ar obține 34%, PNL – 24%, USR-PLUS – 16%, AUR – 14% și UDMR – 5%. În continuare, PMP ar primi 3% dintre voturi, PP-USL – 2%, Pro România – 1%, iar altele 1%.

Sondaj post-alegeri: majoritatea românilor nu creditează Guvernul Cîțu

La întrebarea „Dvs. personal credeți că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună sau într-o direcție proastă?”, cei mai mulți români (73%) au răspuns că țara se întreaptă într-o direcție greșită. Doar 15% sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcție bună. 12% au răspuns că nu știu sau nu au răspuns.

Același sondaj relevă o încredere mică în actualul Guvern Cîțu. La întrebarea „Dvs. personal cât de multă încredere aveți în actualul Guvern?”, 37% au răspuns că au foarte puțină sau deloc încredere în noul Executiv. 34% au afirmat că au puțină încredere. Doar 24% dintre respondenți au multă încredere în Cabinetul Cîțu.

La întrebarea „Dvs. personal câtă încredere aveți în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR) că va putea rezolva problemele legate de pandemie?”, 38% au răspuns că au încredere foarte puțină sau deloc în alianța de dreapta.

 


Accesează: