Evenimentul Zilei > International > Gruparea de dreapta americană, Proud Boys, nu vrea să lase SUA pe mâinile radicalilor de stânga
Gruparea de dreapta americană, Proud Boys, nu vrea să lase SUA pe mâinile radicalilor de stânga

Gruparea de dreapta americană, Proud Boys, nu vrea să lase SUA pe mâinile radicalilor de stânga

America clocoteşte, previziunile sunt dramatice iar susţinătorii lui Trump afirmă clar că nu se lasă în faţa celor de stânga radicală.
Liderul Proud Boys (Băieţii mândri) a declarat că „țara merge spre comunism, vor fi mari violenţe”

„Ne aflăm înr-un moment de calm aparent înaintea furtunii”, a declarat liderul grupării. Previziunea atât de dramatică vine de la Enerique Tarrio, liderul Proud Boys, care a fost intervievat de Il Fatto Quotidiano.

Este vorba de unii dintre susţinătorii lui Donald Trump, care au răspuns la chemarea preşedintelui, cel care a atras atenţia asupra unor presupuse fraude electorale încă de la început.

Ce pune la cale stânga radicală

Tensiunile n-au lipsit până acum în oraşele mari ale Statelor Unite având în vedere că poliţia a arestat deja 50 de manifestanţi la New York, 11 la Portland şi alţii la Minneapolis. Iar Tarrio nu neagă că vor mai fi şi alte înfruntări în Statele Unite după alegeri: „Mulţi, ascunşi de stânga raidcală, vor încerca să profite de slăbiciunea instituţiilor”, a explicat el. A adăugat apoi că este datoria lor să se apere cu armele dacă va fi nevoie.

În SUA sunt elemente care împig spre socialism

Enrique Tarrio prevede că mai ales în marile oraşe se vor dezlănţui „mişcări violente”. În ceea ce priveşte politica Naţiunii, însă, preşedintele Proud Boys a spus că Statele Unite nu sunt o ţară de dreapta, ci dimpotrivă. „Dimpotrivă, eu văd mereu mai multe elemente care ne împing către comunism. Socialismul creşte. Când de fapt acest lucru ar trebui să fie un tabù”. Potrivit liderului, însă, candidatul democrat Joe Biden nu poate fi definit ca un „socialist”.

„Problema este partidul său şi noile curente care l-au susţinut în cursa către Casa Albă. Ei sunt ameninţarea, ei îl controlează. Pentru aceasta  a luat naştere o dreaptă alternativă la republicani. Nu tuturor ‘băieţilor  mândri’ le place Donald Trump, dar niciunuia dintre noi nu-i place să lase Naţiunea pe mâna radicalilor de stânga, foarte periculoşi, capabili de orice”, scrie Libero Quotidiano.