Fundația Memorialul Victimelor Comunismului a dat publicității „Raportul anual privind Atitudinile Statelor Unite față de Socialism, Comunism și Colectivism”.

Studiul a descoperit că un îngrijorător procent de „mileniali” sau Generația Y (născuți între 1981 și 1996) și de membri ai Generației Z (tineri născuți după 1996) din America sprijină eliminarea capitalismului și înlocuirea sa cu socialismul.

Cercetarea, care s-a desfășurat pe un eșantion de 2.100 de americani, cu vârste peste 16 ani, arată că 26% dintre americani  se pronunță în favoarea eliminării graduale a sistemului capitalist și înlocuirea sa cu unul mai socialist.

În rândul tinerilor acest procent crește spectaculos: Generația Z – 31%, „mileniali” – 35%.

Circa 40% dintre americani au o opinie favorabilă despre socialism, față de 34% anul trecut.

Marșul spre socialism îl conduce Generația Z, din care 49% dintre membri îl văd ca pe ceva pozitiv, față de 40% în 2019.

Anul lui Marx

Un număr uriaș de membri ai acestei generații au devenit favorabili marxismului în ultimul an, de la 6% în 2019 la 30% în 2020.

În plus, 18% dintre membrii Generației Z consideră comunismul ca fiind un sistem mai corect decât capitalismul.

Un procent de asemenea considerabil, de 39%, dintre americani, ar sprijini un politician Democrat socialist, aici Generația Z fiind din nou în frunte, cu 51%.

Doar 63% din membrii Generațiilor Z și Y consideră că Declarația de Independență garantează mai bine libertatea și egalitatea în comparație cu Manifestul Partidului Comunist.

Fără carte dar cu convingeri ferme

Circa 51% dintre tinerii Z cred că Statele Unite sunt o țară rasistă, cu o veche istorie de discriminări, potrivi sondajului citat.

Studiul mai demonstrează și o lipsă flagrantă de cunoștințe istorice, 64% dintre americani neștiind că Partidul Comunist Chinez se face vinovat de mai multe crime decât Partidul Nazist din Germania.

Generația tânără nu îl iubește deloc pe Donald Trump, 39% dintre membrii săi considerându-l mai vinovat decât pe liderul comunist chinez, Xi Jinping, pentru epidemia de coronavirus.

Doar 44% dintre membrii Generației Z consideră drapelul Statelor Unite drept un simbol al libertății.

Directoarea executivă a Fundației Victimelor Comunismului, Marion Smith, a declarat pentru Fox News:

„Niciodată în istoria Statelor Unite nu au existat atât de multe opinii pozitive față de socialist și marxism ca astăzi. Aceasta este realitatea.”

Puteți citi studiul complet AICI.