Evenimentul Zilei > International > Tineretul poartă America spre comunism în zbor
Tineretul poartă America spre comunism în zbor

Tineretul poartă America spre comunism în zbor

Tinerii din Statele Unite îmbrățișează cu tot mai mult entuziasm comunismul, socialismul și marxismul, arată un studiu recent.

Fundația Memorialul Victimelor Comunismului a dat publicității „Raportul anual privind Atitudinile Statelor Unite față de Socialism, Comunism și Colectivism”.

Studiul a descoperit că un îngrijorător procent de „mileniali” sau Generația Y (născuți între 1981 și 1996) și de membri ai Generației Z (tineri născuți după 1996) din America sprijină eliminarea capitalismului și înlocuirea sa cu socialismul.

Cercetarea, care s-a desfășurat pe un eșantion de 2.100 de americani, cu vârste peste 16 ani, arată că 26% dintre americani  se pronunță în favoarea eliminării graduale a sistemului capitalist și înlocuirea sa cu unul mai socialist.

În rândul tinerilor acest procent crește spectaculos: Generația Z – 31%, „mileniali” – 35%.

Circa 40% dintre americani au o opinie favorabilă despre socialism, față de 34% anul trecut.

Marșul spre socialism îl conduce Generația Z, din care 49% dintre membri îl văd ca pe ceva pozitiv, față de 40% în 2019.

Anul lui Marx

Un număr uriaș de membri ai acestei generații au devenit favorabili marxismului în ultimul an, de la 6% în 2019 la 30% în 2020.

În plus, 18% dintre membrii Generației Z consideră comunismul ca fiind un sistem mai corect decât capitalismul.

Un procent de asemenea considerabil, de 39%, dintre americani, ar sprijini un politician Democrat socialist, aici Generația Z fiind din nou în frunte, cu 51%.

Doar 63% din membrii Generațiilor Z și Y consideră că Declarația de Independență garantează mai bine libertatea și egalitatea în comparație cu Manifestul Partidului Comunist.

Fără carte dar cu convingeri ferme

Circa 51% dintre tinerii Z cred că Statele Unite sunt o țară rasistă, cu o veche istorie de discriminări, potrivi sondajului citat.

Studiul mai demonstrează și o lipsă flagrantă de cunoștințe istorice, 64% dintre americani neștiind că Partidul Comunist Chinez se face vinovat de mai multe crime decât Partidul Nazist din Germania.

Generația tânără nu îl iubește deloc pe Donald Trump, 39% dintre membrii săi considerându-l mai vinovat decât pe liderul comunist chinez, Xi Jinping, pentru epidemia de coronavirus.

Doar 44% dintre membrii Generației Z consideră drapelul Statelor Unite drept un simbol al libertății.

Directoarea executivă a Fundației Victimelor Comunismului, Marion Smith, a declarat pentru Fox News:

„Niciodată în istoria Statelor Unite nu au existat atât de multe opinii pozitive față de socialist și marxism ca astăzi. Aceasta este realitatea.”

Puteți citi studiul complet AICI.