Evenimentul Zilei > EVZ Special > Apocalipsa după alegeri! Se anunță haos și anarhie în America electorală
Apocalipsa după alegeri! Se anunță haos și anarhie în America electorală

Apocalipsa după alegeri! Se anunță haos și anarhie în America electorală

Autoritățile americane au decis să se pregătească „pentru cel mai rău scenariu” adică de revolte la nivel național provocate de cursul alegerilor.

Indiferent cine va câștiga, alegerile din 2020 vor spune multe despre cât de jos a căzut America, scrie ZeroHedge.

Oficialii din majoritatea orașelor mari sunt in alertă și s-au pregătit pentru revolte masive după alegeri. În New York, NYPD se „antrenează în fiecare zi” pentru a face față revoltelor și protestelor, fiind mobilizați sute de polițiști suplimentari. Atât pentru ziua alegerilor cât și pentru după, pe fondul temerilor izbucniri revoltelor și protestelor care par iminente.

În Los Angeles, ofițerilor li se spune că „ar putea fi nevoiți să-și reprogrameze” vacanțele, astfel încât să fie disponibili pentru orice. LAPD se pregătește astfel pentru posibile proteste sau alte tulburări de stradă, potrivit Los Angeles Times.

Așadar, s-au multiplicat cazurile în care agențiile de aplicare a legii indică revoltele izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd ca fiind tipul de scenariu pentru care se pregătesc. Și în Texas, autoritățile din admit că „sunt pregătite pentru potențiale revolte”.

ZeroHedge notează însă că, în unele orașe, protestele violente par să nu se termine niciodată. Cu patru ani în urmă, haosul a izbucnit în Portland când Donald Trump a câștigat alegerile, iar de atunci orașul a fost devastat de masive revolte. Poliția din Portland spune că se pregătește și acum pentru astfel de evenimente în noaptea alegerilor, fiind sigure că se va repeta scenariul de-acum 4 ani. Aici a fost doar începutul celor patru ani de violenț și revolte.

În Minneapolis, autoritățile au continuat să facă față unui val fără precedent de crime și violență, iar purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că abordarea lor este „să ne pregătim pentru ce e mai rău”.

În Minneapolis, unde protestele după asasinarea lui George Floyd au durat săptămâni întregi, se fac pregătiri similare.

Chiar și Departamentul de Justiție „se pregătește de posibile tulburări civile”, așa cum a scris Washington Post. „Deși Departamentul de Justiție monitorizează alegerile pentru a se asigura că oamenii își pot da votul, îngrijorările sunt mai mari în acest an, intrucât politica toxică, la care se adaugă potențialele incertitudini din jurul voturilor, ar putea conduce la demonstrații violente sau ciocniri între taberele opuse”.

Din păcate, arată ZH, tot mai mulți americani sunt convinși că situația din această națiune va lua în curând on turnură haotică. Iar un sondaj recent a constatat că 61% dintre americani cred că țara se îndreaptă spre un alt război civil. Poate și pentru că furia și ura se acumulează în America de ani de zile, iar acum pare că s-a ajuns la apogeu.

ZeroHedge încheie într-un ton mai mult decât pesimist, spunând că americanii trebuie să se pregătească „pentru ce e mai rău” în lunile următoare. Se pare că va fi o perioadă crucială în istoria noastră și, cu cât rezultatele alegerilor vor fi mai disputate, cu atât haosul va fi mai mare. Pentru că cei din tabăra perdantului vor simți inevitabil că alegerile le-au fost furate.

În acest moment e greu de imaginat că totul se va termina cu bine.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: