Liderul grupului Proud Boys, Enrique Tarrio, a declarat duminică pentru [Agenţia] Lusa, în cadrul unei demonstrații de la Miami, că Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale americane și a respins acuzația potrivit căreia este liderul unei organizații extremiste.

„Sunt super motivat, priviţi toți acești oameni aici, toată această coadă (de mașini) în spatele nostru. Chiar vom câștiga. Avem o energie câștigătoare și vom obţine încă patru ani”, a declarat liderul Proud Boys pentru Lusa.

„Sunt un american adept al supremaţiei albe. Nimic din toate acestea nu este legat de rasă. ‘La dracu’ cu rasismul, ‘la dracu ‘ cu antisemitismul, ‘la dracu’ cu fasciștii. Sunt un american”, a adăugat Tarrio, în vârstă de 36 de ani, rezident la Miami și de origine cubaneză.

Grupul Proud Boys, care primeşte doar bărbați, a fost fondat în 2016 de ideologul de extremă-dreaptă american Gavin McInes și considerat o ‘organizație extremistă’ de către autoritățile federale americane în 2018.

„Vom câștiga”

La sfârșitul lunii trecute, actualul președinte al Statelor Unite și candidat la un nou mandat din partea republicanilor, Donald Trump, a refuzat să critice Proud Boys, declarând chiar în prima dezbatere prezidențială cu candidatul democrat, Joe Biden, că organizația extremistă trebuie să „aștepte” și să fie „pregătită”.

„Vom câștiga”, a subliniat duminica aceasta Tarrio, care în timpul demonstrației cu mii de vehicule purta un tricou negru cu fraza lui Trump „Stand Back and Stand By” (Așteptați și Fiți Pregătiți, în traducere liberă) pe acordurile piesei „Make America Great Again”, unul dintre imnurile campaniei Partidului Republican.

Tarrio a apărut înconjurat de membri ai grupului îmbrăcați în haine militare și însoțit de dansatoare cu fuste mini.

Luni începe votul anticipat în Florida, un stat considerat decisiv.

Proud Boys a participat de la începutul după-amiezei la parada auto a susținătorilor lui Donald Trump, care a început în împrejurimile oraşului Miami și care pe la ora 17:00 se afla în Little Havana, zona orașului în care este concentrată comunitatea cubaneză, mai ales exilații regimului de la Havana.

Anterior, în Tamiami Park, liderul Proud Boys a fost unul dintre cei mai aclamați vorbitori de către susținătorii lui Trump, înainte ca şirul de maşini să înceapă să se îndrepte spre centrul orașului Miami.

„Joe Biden, un gunoi comunist”

Defilarea în sprijinul lui Donald Trump s-a intersectat uneori cu o coloană de maşini de susținători ai lui Joe Biden, care mergea în direcția opusă, nefiind înregistrate incidente, în ciuda insultelor punctuale ale susținătorilor republicani care îl califică pe candidatul democrat, Joe Biden, drept”gunoi comunist”. 

Votul anticipat începe luni în Florida, un stat considerat decisiv mai ales din cauza voturilor cetățenilor de origine „hispanică” pentru rezultatele finale ale alegerilor din 3 noiembrie.

Majoritatea „hispanicilor” din Florida provine din Cuba, Venezuela, Puerto Rico și Republica Dominicană și reprezintă un grup de interes politic deosebit, ca urmare a creșterii imigrației din ultimele decenii.

Pe de altă parte, până în prezent, votul prin corespondenţă în Florida a fost semnificativ, 2,4 milioane de voturi fiind trimise prin poștă până sâmbătă trecută, dintr-un total de 3,3 milioane de buletine de vot înregistrate de autoritățile electorale ale statului. (Articol de Pedro Sousa Pereira, Agenția Lusa)

https://www.dn.pt/mundo/lider-dos-proud-boys-confiante-na-vitoria-de-trump–12935935.html

Traducerea: Rador

Profeție teribilă a astrologului care a prezis pandemia! A spus când vom scăpa de COVID

O sărbătoare tocmai a fost interzisă! Tradiția românească de 2000 de ani