„Furiosa: A Mad Max Saga”, debut cu stângul în box office. Pelicula nu prinde la publicul american

„Furiosa: A Mad Max Saga”, debut cu stângul în box office. Pelicula nu prinde la publicul american Sursa foto: Captura Youtube

Al cincilea lungmetraj al francizei Mad Max a debutat cu stângul chiar în primul weekend de la lansare. Difuzat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, „Furiosa: A Mad Max Saga” nu a reușit să urce pe prima poziție în box office-ul american.

Debut cu stângul pentru „Furiosa: A Mad Max Saga”

În weekendul de debut, Furiosa: A Mad Max Saga a avut încasări mult sub estimări, la concurență cu filmul animat The Garfield Movie. Ambele producții au generat individual venituri de 25 de milioane de dolari în weekend și de 31 de milioane până luni. Rar s-a întâmplat ca două pelicule să aibă aceleași încasări în primul weekend de la lansare.

„Imperator Furiosa s-a luptat cu răpitori cruzi, atacuri ale bandiților nomazi și căpetenii de război maniace în timp ce traversează un tărâm pustiu nelegiuit. Și cu toate acestea, cel puțin astăzi, cel mai aprig adversar al său pare să fie o pisică leneșă care iubește lasagna”, comentează redactorii de la revista de specialitate Variety.

Nu mai contează care dintre cele două producții își vor adjudeca prima poziție în box office-ul de peste american, în condițiile în care ambele filme s-au remarcate pentru cel mai prost debut de Memorial Day, din ultimele trei decenii. Memorial Day este o zi dedicată în totalitate militarilor americani căzuți la datorie

Ne puteți urmări și pe Google News
Mad Max

Furiosa: A Mad Max Saga. Sursa foto: IMDb

Încasări de doar 25 milioane de dolari

Situația este cu atât mai rușinoasă cu cât ziua de luni a fost declarată liberă, prin urmare americanii beneficiază de un weekend prelungit, de altfel unul din motivele pentru care studiourile de film aleg să lanseze cele mai noi producții cu ocazia Memorial Day.

A cincea peliculă din franciza Mad Max mai generat alte 33,3 milioane de dolari din încasările de la box office-ul internațional până la un total global de 58,9 milioane de dolari. Înaintea weekendului vânzările pentru Furiosa Mad Max au fost estimate la 40-45 de milioane de dolari doar în Statele Unite. Costurile pentru producția peliculei se ridică la aproximativ 168 de milioane de dolari.

Furiosa

Sursa foto: Captura Youtube

„Furiosa: A Mad Max Saga”, un film mult sub așteptări

Penultimul film din franciza Mad Max, a generat în primele trei zile de la lansare venituri de 45 de milioane de dolari la nivel național și 380 de milioane de dolari la nivel global. Nici măcar Tom Hardy sau Charlize Theron, actorii principali din Fury Road nu au stârnit interesul cinefililor, deși filmul Furiosa, lansat la 26 de ani după Mad Max Original, a fost desemnat cel mai bun film de acțiune din toate timpurile.

Ultimul film din franciza a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Cannes și expune povestea unei șoferițe fără o mână care conduce un camion de mare tonaj.