Evenimentul ZileiInternationalFamilia regală a fost desființată și și-a schimbat planurile în ultimul moment

Familia regală a fost desființată și și-a schimbat planurile în ultimul moment

Familia regală a fost desființată și și-a schimbat planurile în ultimul moment
Au curs criticile îndreptate către monarhie, după ultimele acțiuni.

Familia regală a Olandei își făcuse planuri pentru o vacanță în Grecia. Însă, monarhii au fost nevoiți să-și abandoneze concediul, din cauza criticilor vehemente primite în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat făcut public de familia regală din „Țara Lalelelor” se precizează că timpul pentru o vacanță nu este cel mai potrivit și pe fondul vocilor critice care s-au ridicat în spațiul public din Olanda, ei au decis să-și amâne planurile. Se vorbește în comunicatul respectiv și despre solidaritate și respectarea regulilor impuse în timpul crizei provocate de coronavirus.

„Am văzut reacţiile oamenilor la relatările apărute în presă. Sunt vehemente şi ne-au impresionat. Nu vrem să lăsăm nicio urmă de îndoială: pentru a înfrânge COVID-19, este necesar să urmăm recomandările”, au fost precizările făcute în comunicatul respectiv.

Critici usturătoare venite din partea clasei politice

În ultima vreme, membrii opoziţiei şi ai partidelor de la guvernare l-au criticat pe regele Willem-Alexander (53 de ani) şi pe familia acestuia pentru că au zburat cu avionul guvernamental către locuinţa lor de vacanţă din Peninsula Peloponez, călătorie despre care s-a aflat doar din relatările media.

Unul dintre criticii vehemenți ai monarhiei a fost politicianul Joost Sneller, care a afirmat răspicat că regele ar trebui să stea mai mult pe acasă în această perioadă critică. „În virtutea calităţii sale de şef de stat, regele ar fi trebuit să urmeze recomandările guvernului de a rămâne aproape de casă pe cât posibil”, a spus Joost Sneller, reprezentant al formațiunii politice D66, aflată la conducerea Olandei.

El a mai spus că respectiva călătorie făcută de familia regală a fost una „absurdă și de neînțeles”. Și parlametari din alte partide au făcut comentarii asemănătoare și au solicitat un punct de vedere din partea premierului Mark Rutte. Şeful guvernului a declarat, vineri seară, că a fost informat despre planurile de vacanţă ale regelui.

Alertă din UE pentru români! Mare atenție, aceste măști nu vă protejează!

Germania, fascinată de „secretul” Primei Doamne din România


Accesează: