Cum ne revenim după mesele bogate de sărbători. Dieta care te ajută să pierzi rapid 3 kilograme

Cum ne revenim după mesele bogate de sărbători. Dieta care te ajută să pierzi rapid 3 kilograme Regim de slăbit. Sursa foto: Dreamstime.com

După mesele îmbelșugate din perioada Crăciunului și a Revelionului, organismul are nevoie de revenirea la un aport alimentar echilibrat. Odată cu această schimbare, kilogramele în plus acumulate de sărbători vor fi eliminate cu ușurință.

O dietă bogată în proteine, vitamine și minerale te va ajuta să slăbești după mesele bogate din perioada sărbătorilor. Imediat după încheierea șirului meselor festive, majoritatea oamenilor își doresc să revină la stilul alimentar echilibrat. Pentru a avea rezultatele dorite, alimentația trebuie să fie îmbinată cu o rutină de exerciții fizice. Iată câțiva pași simpli care te vor ajuta să elimini kilogramele acumulate de sărbători.

Cea mai simplă dietă pentru a scăpa de 3 kilograme

După meniul plin de carbohidrați, și grăsimi din perioada sărbătorilor, mesele cu un conținut ridicat de proteină îți vor echilibra organismul. Mai mult, acestea îți vor asigura și multă energie.

O dietă simplă, ușor de urmat și mai ales cu efecte rapide este cea care include iaurtul cu 2% grăsime. Nu va fi necesar să alegi un astfel de produs cu 0% grăsime pentru a avea rezultate. Secretul este să optezi pentru a-l include în micul dejun. Pe lângă iaurt integrează ovăzul în prima masă a zilei. Fibrele îți vor asigura digestia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regimul poate fi urmat pe parcursul a 7 zile. La mesele de prânz, alege carnea de pui sau curcan, pregătită la grătar. Totodată, aceasta poate fi servită fiartă, alături de salate.

Evită pastele și sosurile în perioada în care urmezi această dietă. De asemenea, cina trebuie să conțină proteină și vitamine. Carnea de pește la grătar sau somonul la cuptor sunt două opțiuni ideale. Pe parcursul celor 7 zile, evită fructele foarte dulci și exclude gustările dintre mese.

Cum ne revenim după mesele bogate de sărbători. Dieta care te ajută să pierzi rapid 3 kilograme

Regim alimentar. Sursa foto: Dreamstime.com

Hidratarea

Un pas extrem de important în pierderea kilogramelor în plus este  hidratarea. După mesele copioase din perioada sărbătorilor este esențial să consumi mai multă apă. Mai mult, aceasta te va ajuta să reglezi sațietatea. Pentru a avea rezultatele așteptate, mișcarea este absolut necesară. Dacă nu preferi exercițiile fizice, optează pentru a merge pe jos într-un ritm alert. Dacă nu te abați de la această rutină, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dietă dupa sărbători

Dietă. Sursa foto: Dreamstime.com

Planificarea meselor incluse în dietă

Chiar dacă multe persoane tind să nu țină cont de acest aspect, respectarea lui este extrem de importantă. Planifică-ți mesele zilnice, având grijă să mânânci la aceeași oră. Obiceiul din această dietă te poate ajuta ca inclusiv pe viitor să menții rutina. Majoritatea studiilor arată că planificarea meselor scade șansele de a ajunge la abuzul culinar.

Gestionarea stresului

Pentru a obține rezultatele dorite, regimul alimentar trebuie să fie în strânsă legătură cu gândirea. Astfel, gestionarea stresului este esențială, mai ales în perioada în care alegi să urmezi o dietă. De altfel, o altă regulă de aur legată de această disciplină alimentară este evitarea cântăritului zilnic. Pentru a urmări rezultatele este indicat să te cântărești la începutul și la finalul dietei.