Evenimentul Zilei > Actualitate > Diana Şoşoacă pregăteşte un protest în Piaţa Victoriei. Ce i-a transmis Lucian Bode
Diana Şoşoacă pregăteşte un protest în Piaţa Victoriei. Ce i-a transmis Lucian Bode

Diana Şoşoacă pregăteşte un protest în Piaţa Victoriei. Ce i-a transmis Lucian Bode

Fosta senatoare AUR, Diana Şoşoacă, a lansat pe Facebook un apel de mobilizare pentru toţi cei care doresc să protesteze luni, în Piaţa Victoriei, faţă de ultimele restricţii sanitare impuse de autorităţi.

Diana Şoşoacă pregăteşte un protest în Piaţa Victoriei. Ministrul de Interne a reacţionat şi a transmis că protestatarii trebuie să respecte legea.

„Fac apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectaţi normele de protecţie sanitară. Este dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur”, a declarat Lucian Bode într-o conferinţă de presă susţinută luni.

Ministrul Afacerilor Interne a completat că că peste 4.000 de oameni au participat duminică seară şi în noaptea de duminică spre luni la protestele faţă de restricţii organizate în 24 de localităţi.

În acest context, ministrul a precizat că dreptul la protest trebuie respectat, dar i-a rugat pe participaţi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus chinezesc.

„(…) O mie de oameni care participă la proteste într-un loc, fără mască, fără respectarea măsurilor de protecţie sanitară, peste câteva ore vor fi în societate… Asta reprezintă un potenţial de o mie de persoane care pot infecta alţi oameni nevinovaţi care respectă măsurile de protecţie sanitară”, a spus Bode.

Diana Şoşoacă pregăteşte un protest în Piaţa Victoriei

Altfel, acesta a declarat că au fost organizate „24 de proteste în 24 de locuri cu 4.075 de participanţi” în ultimele 24 de ore. „Dreptul de a protesta este un drept câştigat cu sânge la Revoluţia din 1989. În consecinţă, acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat.

Nu cred că aţi văzut din partea membrilor Guvernului sau a coaliţiei la guvernare mesaje care să intimideze astfel de activităţi. Fac un apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectaţi normele de protecţie sanitară”, a afirmat Lucian Bode.

Despre acţiunile forţelor MAI din perioada 26-28 martie, acesta a adăugat au fost verificate în medie 102.742 de persoane. Tot în medie, în fiecare zi, au fost efectuate controale la 6.700 de operatori economici şi au fost sancţionaţi, în medie, zilnic, 77.

„Vreau să fie foarte clar: scopul nostru nu este acela de a sancţiona cetăţenii. Scopul nostru este acela de a limita răspândirea pandemiei şi, din 103.000 de persoane verificate, în medie, au fost sancţionate undeva la 8.400 de persoane. Acesta este raportul”, a completat Lucian Bode.

Aceasta este poza în care Diana Şoşoacă cheamă oamenii la protest în Piaţa Victoriei. În contextul în care oamenii legii au aplicat sute de amenzi protestarilor care nu au respectat ultimele restricţii sanitare, rămâne de văzut ce impact va avea apelul lansate de senatoarea independentă pe Facebook.

Foto: Răzvan Vălcăneanţu