Evenimentul Zilei > Politica > PSD pune paie pe foc după protestele de duminică noaptea. Nu poți să ții oamenii în casă ca să fure companiile tale
PSD pune paie pe foc după protestele de duminică noaptea. Nu poți să ții oamenii în casă ca să fure companiile tale

PSD pune paie pe foc după protestele de duminică noaptea. Nu poți să ții oamenii în casă ca să fure companiile tale

Marcel Ciolacu a lansat noi critici la adresa Executivului, încurajat de protestele care au avut loc în mai multe orașe ale țării.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), le-a luat apărarea românilor ieșiți în stradă pentru a protesta. În București și mai multe orașe ale țării, oamenii au contestat măsurile restrictive luate de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

Protestatarii sunt apărați de Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat

Președintele PSD se numără printre cei care nu sunt de acord cu ultimele decizii luate de oficiali. „Românii trebuie să își vadă de viața lor, să meargă la muncă, să își ducă copiii la școală. Restricțiile luate au adus mai mult haos decât responsabilitate. Ați văzut ce s-a întâmplat după ora 18 în benzinării.

Au distrus parteneriatul dintre guvern și cetățeni și nimeni nu mai are încredere. Este dreptul democratic al românilor să iasă în stradă. Nimeni nu are dreptul să ne facă teroriști când ieșim în stradă”.

Politicianul a mai spus că toate măsurile sunt luate „pe genunchi”, fără o logică și nu au decât efectul de-a crea haos în țară. „Actualii guvernanți ar trebui să se întrebe de ce au ieșit oamenii în stradă. Toate măsurile sunt pompieristice. Guvernul trebuie să fie eficient. Ei nu fac altceva decât politică. S-a săturat lumea de bâlbele lor și de faptul că nu sunt coerenți și credibili. Nu poți să ții oamenii în casă ca să fure companiile tale”. A mai declarat Marcel Ciolacu.

Ce spune președintele PSD despre o posibilă moțiune de cenzură

El a comentat și posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Pe această temă, cei de la PSD se vor consulta și cu liderii AUR, partid aflat, de asemenea, în opoziție.

„Vom discuta și vom căuta să negociem atât cu formațiunile aflate în opoziție, cum este AUR. Cred că vor vota. Negocierea este textul moțiunii și vom negocia și cu ceilalți parlamentari”. A precizat Marcel Ciolacu.