Evenimentul Zilei > Social > Demisie la Vatican! Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras
Demisie la Vatican! Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras

Demisie la Vatican! Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras

Demisie cu răsunet la Vatican! Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras. Papa Francisc i-a aprobat demisia luiRobert Sarah, cardinal african din Guineea, sâmbătă.
Demisie cu răsunet la Vatican! Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras. Robert Sarah a demisionat. Papa Francisc îl înlătură pe cardinalul conservator african, care a avertizat că Islamul va „invada lumea”.

Demisie cu răsunet la Vatican! Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras

Robert Sarah, cardinal african din Guineea, a deţinut diverse funcţii la Vatican în ultimii 20 de ani. Devenind un erou al multor conservatori care se confruntau adesea cu pontiful pe probleme teologice.

Robert Sarah îşi depusese demisia în iunie anul trecut, când a împlinit 75 de ani, deoarece legea Bisericii impune tuturor episcopilor acest lucru. Dar Papa le poate permite oficialilor Vaticanului să rămână în funcţiile lor mai mult timp.

Demisie cu răsunet la Vatican: Sâmbătă a fost aprobată demisia

În cea mai recentă poziţie pe care a ocupat-o din 2014, Sarah a criticat adesea schimbările dorite de Papa Francisc.

Conservatorii din Biserică îl puneau adesea pe Sarah pe lista lor pentru ca într-o zi să-l succede pe Francisc ca pontif. Dar majoritatea observatorilor au văzut această posibilitate ca fiind extrem de îndepărtată. Deoarece Sarah nu ar avea un sprijin larg printre colegii cardinali.
Cardinalul a provocat controverse uriaşe  în 2019. Acesta a susținut că Islamul „va invada lumea” dacă Biserica Catolică nu va interveni asupra migrației în masă.

În afară de faptul că nu a fost de acord în mod deschis cu Papa Francisc cu privire la o serie de probleme teologice, Sarah a fost implicată într-un episod anul trecut asupra unei cărți în apărarea celibatului preoțesc despre care a spus că a fost scrisă împreună Papa Benedict.

Cu doar câteva zile înainte de publicare, Benedict a spus că dorește ca numele său să fie eliminat de pe copertă, deoarece a adus doar o contribuție minoră.

Sarah a contestat public versiunea lui Benedict, dar a fost de acord că în edițiile viitoare, Benedict va fi numit colaborator și nu coautor, scrie Daily Mail.