Evenimentul Zilei > Economie > Criptomonedele s-au prăbușit! Dezastru financiar în ultimele 24 de ore
Criptomonedele s-au prăbușit! Dezastru financiar în ultimele 24 de ore

Criptomonedele s-au prăbușit! Dezastru financiar în ultimele 24 de ore

Piața criptomonedelor pierde 250 de miliarde de dolari în 24 de ore. Iar cea mai mare criptomonedă din lume, Bitcoin, a scăzut sub 49.000 de dolari într-o singură zi.

Plafonul pieței criptomonedelor a scăzut sub 1,8 trilioane de dolari vineri, după recenta prăbușire a Bitcoin și a altor active digitale. Bitcoin a scăzut astăzi sub 49.000 de dolari pentru prima dată de la 7 martie 2021.

Conform celor mai recente date publicate de Coinmarketcap, valoarea totală a activelor criptomonede  a scăzut cu peste 250 miliarde dolari în ultimele 24 de ore. În momentul scrierii, capacitatea de piață totală a criptomonedelor se ridică la aproximativ 1,76 trilioane de dolari.

Cea mai recentă prăbușire a Bitcoin și a altor active criptomonede a declanșat lichidări masive în diferite burse digitale. Conform celor mai recente date publicate de platforma de analize criptografice, Bybt.com, aproximativ 580.000 de comercianți de criptomonede au fost lichidați în ultimele 24 de ore. Cea mai mare lichidare unică a fost raportată la Huobi.

Declin de trilioane de dolari pe piaţa financiară. După prăbușirea Bitcoin au căzut toate monedele digitale

Bybt.com a menționat că criptomonede în valoare de aproximativ 3,1 miliarde de dolari au fost lichidate într-o singură zi. Bitcoin a lichidat în valoare de aproape 1,2 miliarde de dolari, urmată de Ethereum, XRP și Dogecoin (DOGE).

Plafonul pieței criptomonedelor a înregistrat o creștere semnificativă în acest an, întrucât valoarea totală a monedelor digitale a crescut de la aproximativ 750 miliarde dolari la 2,2 trilioane de dolari în ultimele 15 săptămâni.

Whale Alert a evidențiat o mutare de 3.002 Bitcoin către un portofel necunoscut pe 23 aprilie la 1:48 UTC. Valoarea totală a tranzacției se ridică la aproximativ 150 de milioane de dolari. Compania de urmărire blockchain a menționat, de asemenea, mișcarea a 100.000 de Ethereum (ETH) în valoare de aproape 230 de milioane de dolari către un portofel necunoscut de criptomonede.

Volatilitatea generală pe piața criptografică a crescut semnificativ în ultimele 24 de ore. Activele de criptomonedă precum Dogecoin (DOGE) și XRP au pierdut mai mult de 20% în ultimele câteva ore. Mai mult, Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC) și Cardano (ADA) au scăzut cu peste 10%.

Se dorește eliminarea modelelor digitale de pe piaţa financiară

Jesse Powell, directorul Kraken, una dintre principalele servicii de crypto-tranzacţionare din SUA, a avertizat că guvernele din toată lumea ar putea începe să combată folosirea criptomonedelor.

Recent, Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen şi preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde au tras semnale de alarmă cu privire la modurile în care sunt utilizate criptomonedele pentru spălare de bani, terorism financiar şi alte activităţi ilegale, scrie financemagnate.