Posesorii de Bitcoin, viitorii faliţi? Analiştii anunţă prăpădul dacă moneda nu-şi revine

Posesorii de Bitcoin, viitorii faliţi? Analiştii anunţă prăpădul dacă moneda nu-şi revine

Cele mai proaste veşti vin de pe piaţa criptomondelor deoarece Bitcoin se află în cădere liberă, iar analiştii nu vin cu veşti bune şi spun că  s-ar putea repeta ceea ce s-a întâmplat în SUA în anii 30.

Criptomoneda a inregistrat cea mai mare scădere într-o singură zi, mai precis duminica trecută. Scăderea a venit după ce Bitcoin (BTC) a atins un record de peste 64.000 de dolari (45.773 GBP) miercuri, după debutul pe piața celei mai mari burse din SUA, Coinbase Global Inc.

Bitcoin este acum puțin sub 55.000 de dolari (39.747 GBP) ), dar analiștii au avertizat că, dacă prețul Bitcoin nu va recâștiga terenul de peste 60.000 USD (43.361 GBP) în curând, șansele de creştere vor prăbuși.

Și veteranul șef financiar al Guggenheim Partners, Scott Minerd, a avertizat că BTC s-a extins cu o viteză periculoasă, ceea ce înseamnă că ar putea reduce în mod dramatic valoarea în următoarele săptămâni.

Ray Dalio, co-fondator Bridgewater Associates, spune  Bitcoin va fi interzis de guvernul SUA

El a declarat pentru Yahoo Finance: „Fiecare țară își prețuiește monopolul asupra controlului ofertei și cererii. Așadar, cred că ar fi foarte probabil să îl aveți (Bitcoin) în anumite circumstanțe în afara legii, așa cum a fost interzis aurul”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anii treizeci, fostul președinte american Franklin D. Roosevelt a făcut ca proprietatea de aur să fie ilegală în SUA, în încercarea de a susține rezervele de aur ale Rezervei Federale pentru a justifica tipărirea mai multor dolari.

Mai mult, Dalio a arătat că India elaborează un proiect de lege pentru a interzice moneda digitală. Propunerea urmărește să interzică exploatarea minieră, deținerea, vânzarea, comerțul, emiterea, eliminarea sau utilizarea criptomonedelor în țară, cu o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Încercările anterioare ale guvernelor de a interzice bitcoinul nu au mers atât de bine, inclusiv în China în perioada boom-ului din 2017.

Dar există tot mai multe temeri că SUA s-ar putea îndrepta spre o reducere a Bitcoin. În februarie, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat că Bitcoin este o modalitate „extrem de ineficientă” de a muta banii și o consideră mai ales ca un facilitator al „finanțării ilicite”.

Mai mult, SUA, China, UE și Marea Britanie caută să creeze versiuni digitale ale monedelor lor. Iar Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA) a avertizat despre investițiile în cripto.

„Dacă consumatorii investesc, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”

„Este posibil ca unele investiții care promovează randamente mari din activele criptografice să nu fie supuse reglementărilor dincolo de combaterea spălării banilor. „Volatilitatea semnificativă a prețurilor, combinată cu dificultățile de a evalua Bitcoin în mod fiabil, pun consumatorii la un risc ridicat de pierderi”, a declarat analistul.

„Banii creează putere, astfel încât băncile centrale, autoritățile monetare și guvernele nu aplaudă această nouă clasă de active care încearcă să înlocuiască banii cu o alternativă tehnologică.

„Totuși, nu va trece mult până când vor capitula”, a concluzionat miliardarul american Ray Dalio, potrivit Express.