Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou pericol pentru Bitcoin? Se întâmplă chiar acum şi în România
Un nou pericol pentru Bitcoin? Se întâmplă chiar acum şi în România

Un nou pericol pentru Bitcoin? Se întâmplă chiar acum şi în România

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu permite plata taxelor cu o monedă virtuală, aspect care reprezintă o premieră în România, dar şi o concurenţă pentru mult mai cunoscuta Bitcoin.

Un nou pericol pentru Bitcoin? Se întâmplă chiar acum şi în România. Astfel, plata taxelor cu o monedă virtuală va fi disponibilă în această instituţie de învăţâmânt superior începând cu luna iulie.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu devine prima din România care va permite plata taxelor cu o monedă virtuală. În prim-plan apare moneda dezvoltată de Elrond. „Dacă lucrurile merg bine vrem să ne extindem atât la alte taxe, pentru că, deocamdată, doar taxa de admitere se va putea plăti”, a declarat Adrian Pascu, prodecan ULB Sibiu.

Totuşi, nu toţi studenţii au încredere în această nouă metodă de plată. „Aș prefera metoda tradițională. Este mult mai practică, este mult mai utilizată, știm despre ce e vorba”, a spus Ştefania.

Bill Gates, adevărul despre Bitcoin. De ce nu investește și miliardarul în moneda virtuală

Elon Musk aruncă în aer Bitcoin-ul. Ce valoare are acum

Un nou pericol pentru Bitcoin?

„Faptul că ULBS a inițiat acest parteneriat ne arată faptul că este aproape de noi. Că este o universitate atentă la nevoile noastre și are o dorință de a progresa în același ritm accentuat cu tehnologia”, a spus Daria, o altă studentă a Universităţii „Lucian Blaga”, potrivit AlephNews. 

La sfârşitul lunii ianuarie, Bitcoin a scăzut abrupt, după ce atinsese un maxim istoric în urmă cu doar câteva săptămâni. Pe acest fond au apărut temeri despre specula cu moneda virtuală. Astfel a fost pusă sub semnul întrebării tehnologia care stă la baza ei.

Valoarea era cu 25% sub recordul de 42.000 de dolari atins în urmă cu mai puțin de trei săptămâni. Bitcoin a scăzut considerabil, iar aici s-a ajuns din cauza temerilor că moneda virtuală devine una dintre numeroase bule speculative de pe piaţa financiară.

O problemă pentru cei care lucrează într-un fel sau altul cu Bitcoin este că moneda virtuală lansată în 2009 atrage atenţia autorităţilor de reglementare din ce în ce mai des.