Evenimentul Zilei > Economie > Elon Musk aruncă în aer Bitcoin-ul. Ce valoare are acum
Elon Musk aruncă în aer Bitcoin-ul. Ce valoare are acum

Elon Musk aruncă în aer Bitcoin-ul. Ce valoare are acum

Un nou record istoric a înregistrat moneda virtuală Bitcoin, apropiindu-se de valoarea de 50.000 de dolari pentru o unitate. Astfel, un bitcoin valorează duminică 49.283 de dolari.

Elon Musk arunca în aer Bitcoin-ul. În această săptămâna, Tesla a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai valoroasă monedă digitală din lume.

Creștere puternică a Bitcoin-ului

Astfel, Bitcoin era cotat la 49.283 de dolari, la mijlocul zilei, cu o creştere cu 3,70% în ultimele 24 de ore. Plus o creştere de 24,31% în ultimele 7 zile, conform site-ului Coin Market Cap.

Compania lui Elon Musk a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a maximiza profiturile”, declarând că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Totuşi, Musk a declarat recent că a „sosit prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebui să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

„Bitcoin-ul se pregăteşte să fie acceptat şi de oamenii de afaceri convenţionali”, a spuns Musk.

În urmă cu două săptămâni, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să lanseze contractele futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu, mai scrie sursa citată, potrivit Digi24.

Elon Musk arunca în aer Bitcoin-ul. Tesla investește în Bitcoin

La începutul acestei luni, Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și va începe să accepte moneda virtuală ca mijloc de plată.

Prețul Bitcoin a crescut cu aproape 10% imediat după anunțul Tesla, atingând un nou maxim istoric, de aproximativ 43.000 de dolari pe unitate.

Tesla a făcut investiția după ce și-a „actualizat politica de investiții” pentru a putea cumpăra mai multe feluri de active.

„Astfel, am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în cadrul noii politici”, a anunțat Tesla. „Mai mult, urmează în viitorul apropiat să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre, în baza legilor existente, întâi la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu după primire”.