Evenimentul Zilei > Social > Elon Musk, declaraţia momentului: „Sfârșitul lumii vine. Ceva din univers ucide totul” 
Elon Musk, declaraţia momentului: „Sfârșitul lumii vine. Ceva din univers ucide totul” 

Elon Musk, declaraţia momentului: „Sfârșitul lumii vine. Ceva din univers ucide totul” 

Elon Musk, declaraţia momentului: „Sfârșitul lumii vine. Ceva din univers ucide totul”. În opinia miliardarului, singura şansă a omenirii este să colonizeze Planeta Marte.
Elon Musk, declaraţia momentului. Sfârşitul lumii probabil o să lovească înainte ca oamenii să aibă posibilitatea de a coloniza Marte.  Conform unei teorii susținută de Elon Musk este că: „ceva din univers ucide totul”.
Elon Musk, fondatorul Space X, a primit o lovitură cu privire la planurile sale de a trimite oameni pe Planeta Roșie. Din păcate, prototipul Starship SN9 s-a prăbușit și a explodat după primul test săptămâna trecută.

Elon Musk, declaraţia momentului: „Sfârșitul lumii vine. Ceva din univers ucide totul”

Elon Musk speră să producă într-o zi 1.000 de nave spațiale pentru a pleca de pe Pământ. Fiecare să transporte aproximativ 100 de tone de echipamente. Şi 100 de oameni. În speranța de a construi o așezare permanentă pe Marte. Planulul prevede un oraş cu o populație de un milion de oameni în spațiu până în 2050. 

Elon Musk: „Vom reuși să creăm un oraș pe Marte înainte sau după cel de-al Treilea Război Mondial”

„Sperăm că nu va exista niciodată un al Treilea Război Mondial, dar probabilitatea de lansare după, dacă ar exista, este redusă”.

Elon Musk este de acord cu teoria Marelui Filtru – conceptul care provine din argumentul profesorului Robin Hanson. Că undeva de-a lungul traiectoriei dezvoltării vieții, există provocări masive și comune. Care pun capăt vieții înainte ca aceasta să fie răspândită în univers.

Prof. Hanson a spus: „Universul este vast, întunecat, rece, gol și mort. Oriunde ne-am uitat vreodată, totul este complet mort. Dacă ai vedea străini acolo, s-ar putea să-ți fie frică de ei, te-ai putea întreba ce ți-ar face. Ar trebui să fie mai bine să nu-i vezi niciodată”.

El a explicat baza teoriei: „Ceva acolo ucide totul și tu ești următorul”

Prof Hanson a adăugat: „Începem cu începutul – lucrurile moarte arată diferit de cele vii – civilizația arată diferit de planetele moarte. Aceasta este cea mai profundă viziune pe care o avem despre univers, privind înapoi miliarde de ani lumină. În această viziune asupra universului, este explicabil faptul că toate lucrurile sunt complet moarte”.

„Tot ce am văzut este materie moartă. Asta ar trebui să te sperie”

Cercetătorul asociat la Institutul Future of Humanity al Universității Oxford consideră că este puțin probabil ca universul să fi fost întotdeauna așa.

El a adăugat: „Vedem miliarde de planete care de 13 miliarde de ani nu au făcut nimic. Dacă civilizația a început la 12 miliarde de ani de la începutul Pământului, au avut un miliard de ani pentru a face ceva ce am fi putut vedea acum. Asta înseamnă că există un Filtru Mare care se află între materia moartă obișnuită care devine o civilizație în expansiune”.

„Există filtre care ar trebui să ne preocupe. Poate că vom fi loviți de un asteroid, un cutremur, o pandemie sau un război. Poate că roboții ar putea să ne ridice sau să ne distrugă sau poate este imposibil să creăm nave stelare”, a concluzionat omul de ştiinţă, potrivit Express.