Elon Musk, anunţul momentului! Neuralink a implantat un senzor în creierul unei maimuțe

Elon Musk, anunţul momentului! Neuralink a implantat un senzor în creierul unei maimuțe

Elon Musk, anunţul momentului! Miliardarul spune că start-up-ul său Neuralink a implantat un senzor în creierul unei maimuțe.

Elon Musk, anunţul momentului! Fondatorul Tesla a anunţat că Neuralink  a implantat un senzor în creierul unei maimuțe. Scopul este de a folosi mintea la jocuri video. Elon Musk. Maimuţa controlează jocurile video cu puterea minții. „Este o maimuță fericită”, a susținut miliardarul, a cărui companie Neuralink a inventat senzorii cerebrali de mărimea unei monede.

Elon Musk, a declarat într-un interviu că o maimuță a fost conectată pentru a juca jocuri video cu mintea ei de o companie pe care a fondat-o, numită Neuralink.

Neuralink a introdus un cip de computer în craniul maimuței și a folosit „fire mici” pentru a-l conecta la creier, a spus Musk.

„Nu este o maimuță nefericită”, a spus pe Clubhouse, o nouă aplicație de socializare care câștigă popularitate. „Nici măcar nu puteți vedea unde a fost introdus implantul neuronal”, a mai spus miliardarul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elon Musk, anunţul momentului! Experimentul  controversat este condus de cercetătorii americani

Elon Musk: „Nu se vede unde este pus implantul, este o maimuță fericită. Avem cele mai bune facilități din lume pentru maimuțe. Vrem să le facem să joace mind-Pong între ele” a dezvăluit Elon Musk.

Întrebat despre cele mai recente realizări ale companiei sale, Elon Musk a declarat că specialiștii lucrează la un start-up care încearcă să dezvolte o interfață care să conecteze creierul la un computer.

Cu sediul central în San Francisco, echipa Neuralink de aproximativ 100 de experţi încearcă să dezvolte o interfață computer-creier implementabilă.

Elon Musk îl descrie ca un ceas Fitbit în craniul tău cu fire minuscule care îți intră în creier

Implantul pe care compania l-a dezvoltat conține 3.000 de electrozi, atașați la fire flexibile care măsoară aproximativ o zecime din mărimea unui fir de păr, capabil să monitorizeze aproximativ 1.000 de neuroni.

Elon Musk a explicat că scopul acestei tehnologii, de a lega creierul la un computer, este de a putea trata leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării și de a reda oamenilor capacitățile cognitive pierdute, cu ajutorul unui cip implantat în craniu.

„Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier”, a mai spus el, precizând că primele imagini cu maimuțele jucând jocuri video vor fi publicate peste cel mult o lună.

Elon Musk ţine pasul cu AI. Iar unele idei sunt rupte din fileme SF

„Deci, dacă ai muri, starea ta ar putea fi preluată de un alt corp uman sau un robot. Alegi dacă vrei să devii robot sau o altă persoană", a declarat Elon Musk.

Mai mult, pentru a ilustra ritmul progresului în AI, Musk consideră că inteligența mașinilor va depăși în cele din urmă inteligența umană, potrivit celor relatate de cnbc.