Evenimentul Zilei > Actualitate > SpaceX de Turcia. Recep Erdoğan pune la cale un plan de colaborare cu Elon Musk
SpaceX de Turcia. Recep Erdoğan pune la cale un plan de colaborare cu Elon Musk

SpaceX de Turcia. Recep Erdoğan pune la cale un plan de colaborare cu Elon Musk

Președintele Recep Erdoğan și Elon Musk, au discutat despre un plan de colaborare în ceea ce priveşte tehnologie spațială.

Recep Erdoğan și Elon Musk, pun la cale un plan de colaborare. Conversația dintre Erdoğan și Musk s-a concentrat în principal pe tehnologiile spațiale. Mai mult, au discutat despre o posibilă cooperare dintre Turcia şi compania aerospațială SpaceX.

Recep Erdoğan și Elon Musk au vorbit la teleon, potrivit unui comunicat prezidențial

Erdoğan are ambiții cu privire la spațiu. A pus ochii pe tehnologia SpaceX

Erdoğan a discutat telefonic cu Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX. Aceştia au analizat dacă ar putea exista o colaborare pe proiecte comune. Anunţul a fost făcut de Agenția de Comunicații a președinției turce.

Conform unui comunicat al agenției, conversația dintre Erdoğan și Musk s-a concentrat pe tehnologia spațială și pe colaborarea dintre compania aerospațială SpaceX și sectoarele privat și public din Turcia.

Erdoğan a împărtășit personal câteva detalii despre discuția cu Musk

„Vom continua să urmărim evoluțiile tehnologice, atât în ​​țara noastră, cât și în lume, și vom continua să sprijinim orice mișcare care va aduce beneficii oamenilor noștri”, a scris președintele pe conturile sale de socializare.

Apelul a venit la câteva săptămâni după ce Turcia și-a lansat satelitul de comunicații Türksat 5A pe orbită folosind racheta Falcon 9 a SpaceX.

Turcia va avea șapte sateliți activi în spațiu odată ce Türksat 5A va intra pe orbită.

Dintre sateliții aflați în prezent în spațiu, trei sunt folosiți pentru comunicații. Türksat 3A, Türksat 4A și Türksat 4B, în timp ce ceilalți trei, Göktürk-1, Göktürk-2 și Rasat, sunt pentru observare.

Cu puțin timp în urmă, SpaceX a trimis în spațiu un număr record de sateliți cu un singur zbor de rachete – 133 de sateliți comerciali și guvernamentali și 10 sateliți ai SpaceX, aceștia din urmă adăugându-se „mega-constelației” de minisateliți de telecomunicații Starlink, destinați să ofere internet în bandă largă pe întreg globul scrie  Daily Sabah.