Evenimentul Zilei > International > Recep Erdogan, înțelegere cu Vladimir Putin. Mesajul liderului turc pentru Donald Trump
Recep Erdogan, înțelegere cu Vladimir Putin. Mesajul liderului turc pentru Donald Trump

Recep Erdogan, înțelegere cu Vladimir Putin. Mesajul liderului turc pentru Donald Trump

Recep Erdogan s-a înțeles cu Vladimir Putin pentru achiziționarea de rachete rusești, însă liderul turc nu-și face griji de o eventuală atitudine ostilă a Statelor Unite.

Sâmbătă, 29 iunie, Recep Erdogan a declarat că nu vor exista sancțiuni din partea Statelor Unite ale Americii, după ce a discutat cu Donald Trump în marja summitului G20 la Osaka. „El ne-a spus că nu vor exista sancțiuni", a declarat Erdogn. 

În cadrul întâlnirii lui Erdogan cu liderul SUA la Osaka, acesta subliniat importanța parteneriatului dintre cele două state și totodată, a menționat că americanii nu pot interveni în ceea ce privește suveranitatea Turciei. 

Sistemele de apărare aeriană S-400 sunt considerate de către americani incompatibile cu cele ale NATO, o amenințare pentru viitorul de vânătoare american F-35, notează Reuters.

Până să bată palma cu rușii, Recep Erdogan a refuzat oferta americanilor, de a achiziționa rachete Patriot, produse de Raytheon. S-400 vor fi livrate Turciei în prima jumătate a unii iulie.