Evenimentul Zilei > Actualitate > Bill Gates, adevărul despre Bitcoin. De ce nu investește și miliardarul în moneda virtuală
Bill Gates, adevărul despre Bitcoin. De ce nu investește și miliardarul în moneda virtuală

Bill Gates, adevărul despre Bitcoin. De ce nu investește și miliardarul în moneda virtuală

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a vorbit despre moneda virtuală Bitcoin și despre motivele care se ascund în spatele refuzului de a investi în ea.

Fondatorul Microsoft Bill Gates nu a investit încă în Bitcoin.

Bitcoin este moneda virtuală care a cunoscut cea mai mare creștere de preț dintre toate. De curând, aceasta a depășit un prag istoric de 50.000 de dolari.

Chiar BIll Gates a anunțat că el nu a investit în Bitcoin și nici nu plănuiește să o facă.

În timpul unei emisiuni găzduite pe rețeaua socială Clubhouse, Bill Gates i-a dezvăluit gazdei Andrew Sorkin ce crede despre Bitcoin.

Miliardarul a spus că „preferă să investească în companii cu produce concrete”. El a vorbit apoi despre companiile farmaceutice care produc vaccinuri pentru malarie.

Miliardarul a declarat că niciodată nu și-a făcut investițiile gândindu-se dacă vor valora mai mult sau nu.

El a vorbit și despre Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X. Gates a explicat entuziasmul lui Elon Musk pentru monede virtuale.

Reamintim că Elon Musk, patronul Tesla, a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Acest lucru a dus la o explozie a prețului monedei virtuale.

Bill Gates, despre moneda virtuală Bitcoin

„Părerea mea generală este că dacă ai mai puțin bani decât Elon Musk, ar trebui să ai foarte mare grijă”, a spus Bill Gates.

„Elon are foarte mulți bani și este un tip foarte sofisticat. Nu îmi fac griji că Bitcoinul cumpărat de el va scădea în valoare dintr-o dată”, a mai spus fondatorul Microsoft.

Valoarea monedei virtuale Bitcoin a explodat cu aproape 50%. Asta se întâmpla după ce Tesla a anunțat achiziția monedei în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

De asemenea, compania de autovehicule electrice a mai anunțat că plănuiește să accepte Bitcoin drept modalitate de plată.

Puțin mai târziu, prețul monedei a scăzut cu 20%.

Secretarul Trezoreriei din SUA, Janet Tellen, a descris moneda virtuală ca fi „extrem de ineficientă pentru o tranzacție”.

Bill Gates era demult sceptic cu privire la moneda Bitcoin.

În anul 2018 el spunea într-un interviu pentru CNBC că el ar aplica metoda „short” acestei monede. Metoda „short” se referă la o practică care se face împrumutând lucruri, de obicei acțiuni.

Acestea se vând, iar apoi se așteaptă ca prețul lor să scadă. Ulterior sunt cumpărate din nou și înapoiate, scrie BBC.

Cicctește și: Elon Musk aruncă în aer Bitcoin-ul. Ce valoare are acum