Evenimentul Zilei > Economie > Bill Gates bagă spaima în posesorii de criptomonede. Miliardarul „pariază pe prăbușirea totală” a Bitcoin
Bill Gates bagă spaima în posesorii de criptomonede. Miliardarul „pariază pe prăbușirea totală” a Bitcoin

Bill Gates bagă spaima în posesorii de criptomonede. Miliardarul „pariază pe prăbușirea totală” a Bitcoin

Miliardarul Bill Gates „pariază pe prăbuşirea totală” a Bitcoin, după ce criptomoneda a atins un record de peste 64.000 de dolari pe 14 aprilie.

Scăderea Bitcoin a venit după ce criptomoneda a atins un record de peste 64.000 de dolari pe 14 aprilie, după ce Coinbase Global Inc. a debutat pe piaţa bursieră. Bill Gates crede că lucrurile se vor continua să se înrăutăţească odată cu trecerea timpului.

Într-un clip intitulat „Bill Gates: Panica Bitcoin din 2021”, postat pe canalul de YouTube MHFIN, care analizează piaţa bursieră, este menţionat că „Bill Gates vorbeşte despre criptomonede de ceva timp. Este destul de evident că nu este un fan al acestora. Dar de ce este încă pesimist cu privire la monedele virtuale şi de ce pariază pe un colaps total?”.

Bill Gates, pesimist cu privire la criptomonedă și pariază pe un colaps total

El a spus: „Nu dețin Bitcoin, așa că am o viziune neutră … Mutarea fondurilor într-o formă digitală și reducerea costurilor tranzacțiilor este ceva ce face Fundația Gates în țările în curs de dezvoltare”.

El a adăugat: „Dar acolo o facem astfel încât să putem inversa tranzacțiile, astfel încât să existe o vizibilitate totală.. „Bitcoin poate merge în sus și în jos doar pe baza maniei. Nu există o modalitate de a prezice modul în care va progresa”. În urma declaraţiilor făcute de Bill Gates, concluzia este că miliardarul vede criptomonedele şi în special Bitcoin ca o „bulă speculativă”, care la un moment dat se va sparge.

Valorea criptomonedei a scăzut cu 15% în weekend. Şi moneda Ether a scăzut cu 10%

Pe 13 aprilie, prețul Bitcoin a atins un nivel record de 64.000 de dolari. Cu o zi înainte, Bitcoin a depășit recordul său anterior de maxim istoric. Dar a scăzut cu mai mult de 9% duminică și a scăzut acum la peste 15%, conform datelor CoinDesk. Mai multe alte criptomonede au plonjat, de asemenea, şi Ether, care a avut cea de-a doua cea mai mare scădere cu peste 10%, până la 2.145 USD, potrivit celor relatate de  republicworld.