Evenimentul Zilei > Economie > Cinism. A fost creată o criptomonedă bazată pe numărul de decese legate de coronavirus
Cinism. A fost creată o criptomonedă bazată pe numărul de decese legate de coronavirus

Cinism. A fost creată o criptomonedă bazată pe numărul de decese legate de coronavirus

Dezvoltatorii de Crypto creează o nouă monedă digitală care va permite comercianţilor să parieze pe epidemia de coronavirus pe baza bilanţului victimelor .

Numită „CoronaCoin”, oferta se va diminua la fiecare două zile în funcţie de taxa noilor cazuri, sugerând că valoarea va creşte odată cu creşterea numărului de persoane care mor din pricina Covid-19.

Oferta totală de monede CoronaCoin s-ar baza pe populaţia mondială, iar monedele vor fi valorificate la fiecare 48 de ore potrivit numărului de persoane infectate sau decedate.  Aşa cum ştim deja epidemia coronavirus a devenit globală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut referire la un număr de aproape 100.000 de persoane care au fost infectate de virus.

„Unele persoane bănuiesc că o mare parte din mărfurile achiziţionate vor fi arse din cauza răspândirii virusului, aşa că investesc”, afirmat Sunny Kemp, unul dintre utilizatorii care s-a identificat ca unul dintre dezvoltatori, pe Telegram. Kemp a adăugat că echipa din spatele CoronaCoin includea 7 dezvoltatori şi că alţii se vor alătura lor. A refuzat să numească pe ceilalţi dezvoltatori, dar a spus că mare parte din ei se află în Europa.

Tranzacţiile sunt înregistrate folosind tehnologia blockchain, notează tokenpost. Blockchain CoronaCoin documentează răspândirea virusului şi ceilalţi pot achiziţiona şi vinde moneda digitală online, inclusiv Saturn.Network. Deşi iniţiatorii au spus că vor dona 20% din câştiguri lunar Crucii Roşii, deci o bună intenţie, în acelaşi timp mulţi au criticat CoronaCoin numind-o insipidă şi imorală.

Când Kemp a fost întrebat despre simbolul criptomonedei, pe care mulţi îl consideră „morbid”, noul promotor n-a fost de acord spunând:„Actualmente există obligaţiuni pandemice emise de către OMS. Care e diferenţa?”.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: