Evenimentul Zilei > International > Cum s-au furat alegerile din SUA: Iată ce spun martorii oculari
Cum s-au furat alegerile din SUA: Iată ce spun martorii oculari

Cum s-au furat alegerile din SUA: Iată ce spun martorii oculari

O funcționară de la o secție de votare din Comitatul Clark, din Nevada, care susține că a asistat la o fraudă electorală, a relatat faptele la Fox News.

Femeia, a cărei identitate a fost trecută sub tăcere și vocea schimbată, la solicitarea sa, a povestit realizatoarei Laura Ingraham că a părăsit secția de votare în pauza de masă pentru o mică plimbare.

Cu această ocazie, a văzut o camionetă inscripționată cu numele lui Biden și Harris, lângă care mai multe persoane manipulau pachete cu plicuri albe: acestea deschideau plicurile și însemnau hârtiile din interior, pe care le-a recunoscut a fi voturi.

„Când m-am apropiat, m-am gândit «Astea sunt voturi». Am trecut pe acolo de patru sau cinci ori. Data următoare când am trecut, le puneau în plicuri. Le puneau în plicuri cu alb și roz”, a relatat martora.

După ce au sesizat că există riscul să fi fost văzute, persoanele de lângă camionetă au format un „zid uman”, mai spune femeia, pentru a proteja scena de privirile indiscrete.

Declarație sub jurământ

Funcționara i-a declarat lui Ingraham că a fost foarte speriată de ce frauda pe care a văzut-o. Ea a adăugat că nu a intervenit deoarece regulamentul secțiilor de votare nu le permite funcționarilor să discute cu nimeni din afară.

Femeia a semnat o declarație scrisă sub prestare de jurământ pe care echipa lui Trump o va folosi în justiție. Minciuna într-o astfel de declarație se pedepsește cu închisoarea, deci este greu de crezut că cineva și-ar asuma riscul pierderii libertății înșirând lucruri neadevărate.

Săptămâna trecută, oficiali din Nevada au negat existența dovezilor privind fraudele electorale, iar Procurorul General al statului, Aaron Ford, a numit acțiunile în justiție făcute de echipa Trump drept „gunoi”.

„O declarație sub jurământ a unui martor ocular este definiția literală a unei dovezi”, a arătat un avocat al echipei Trump într-un comunicat. „Cei de stânga și din alte grupuri, care au țipat că nu sunt dovezi, vor trebui de acum să se concentreze pe chestiunile legale care au fost ridicate.”

De asemenea, o declarație sub prestare de jurământ a unui observator electoral republican din Detroit, Michigan, vorbește și ea despre o fraudă electorală, potrivit The Federalist.

„Distanța socială” de fraudă

Declarația este semnată de un om al legii, fostul Procuror General adjunct al statului Michigan, Zachary Larsen, care afirmă că, la centrul de congrese din centrul orașului Detroit, procesau „cea mai mare parte” a voturilor prin poștă ale unor alegători ne-eligibili, care nu figurau pe listele de alegători.

În declarația sa, Larsen a confirmat că a auzit relatări similare și din partea altor observatori ai alegerilor.

Când Larsen și-a schimbat poziția pentru a vedea mai bine listele de alegători de pe computer și plicurile cu voturi trimise prin poștă, a fost certat „zgomotos și agresiv” că nu păstrează „distanța socială” de cel puțin doi metri de oficialul electoral.

Larsen a protestat, afirmând că astfel nu poate să verifice eligibilitatea buletinelor de vot care se numărau, dar funcționarul electoral i-a spus că trebuie să stea la o distanță de la care ecranul computerului nu era vizibil.

Deși în alte secții i se permisese să stea suficient de aproape pentru a putea atât listele electorale cât și buletinele de vot, Larsen a fost nevoit de data aceasta să se îndepărteze, după ce funcționarul electoral a chemat supervizorul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: