Evenimentul Zilei > International > Biden & Harris: „Primul lucru pe care îl vom face va fi să eliminăm reducerile de taxe!”
Biden & Harris: „Primul lucru pe care îl vom face va fi să eliminăm reducerile de taxe!”

Biden & Harris: „Primul lucru pe care îl vom face va fi să eliminăm reducerile de taxe!”

Candidata Democrată la vicepreședinția SUA, Kamala Harris, a declarat la un miting electoral, vineri, în Texas, că primul lucru pe agenda sa și a lui Joe Biden este eliminarea reducerilor de taxe.

„Vă promit – ca prim punct pe agenda noastră – că Joe Biden și cu mine vom acționa pentru a ne descotorosi de tăierile de taxe”, a spus Kamala Harris, citată de Breibart News, în uralele (!) participanților la manifestația din localitatea McAllen, majoritatea de origine hispanică.

Pachetul de legi pentru reducerile taxelor, promovat de Donald Trump în 2017 și cunoscut sub numele de Tax Cuts and Job Acts (TCJA), a reprezentat o mană cerească pentru clasa de mijloc din Statele Unite.

Reducerile practic au dublat deducerea standard pentru celibatari, de la 6350 de dolari în 2017 la 12.000 în 2018; aproape au dublat deducerea standard pentru cuplurile căsătorite, de la 12.700 de dolari în 2017 la 24.400 de dolari în 2018; și a mărit creditul de impozit pentru copii de la 1.000 de dolari în 2017 la 2.000 de dolari în 2018.

Eliminarea pachetului fiscal al lui Trump ar tăia la jumătate aceste reduceri pentru cei care muncesc și pentru familii – ceea ce ar duce la creșteri de taxe uriașe.

TCJA a majorat taxele pentru cei bogați plafonând capacitatea acestora de a-și deduce impozitele naționale și locale din venitul federal declarat la numai 10.000 de dolari.

Anterior, persoanele bogate își puteau deduce integral, până la ultimul cent din impozitele naționale și lovale din venitul federal declarat.

Era vorba așadar despre o deducere nelimitată, astfel încât tot ceea ce un bogat plătea ca taxe locale era dedus, fără a plăti o taxă pe venit pentru respectiva sumă.

În ciuda tuturor evidențelor, Joe Biden și Kamala Harris au afirmat atât de des că pachetul fiscal TCJA îi ajută pe cei bogați, încât pare că au început să fie crezuți, judecând după uralele participanților din McAllen.

De asemenea, Biden și Harris au declarat că, dacă vor câștiga alegerile din 3 noiembrie, nu vor mări taxele, deși eliminarea TCJA ar avea tocmai efectul de a majora povara fiscală pentru clasa mijlocie din Statele Unite.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.