Evenimentul Zilei > International > Joe Biden, ameninţător! Nimeni şi nimic nu va opri transferul de putere
Joe Biden, ameninţător! Nimeni şi nimic nu va opri transferul de putere

Joe Biden, ameninţător! Nimeni şi nimic nu va opri transferul de putere

Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a declarat că nimeni şi nimic nu va opri transferul de putere după victoria sa în alegeri.
Într-un discurs susţinut la un eveniment în Delaware, Biden a spus că tranziţia de putere este în desfăşurare, în pofida refuzului preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump de a accepta rezultatul alegerilor.

Nimeni şi nimic nu va opri transferul de putere

Joe Biden a declarat de asemenea că este stânjenitor faptul că Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea.Sincer, cred că este jenant. Cred că asta nu va servi moştenirii preşedintelui, a adăugat proaspătul preşedinte încă nedeclarat oficial.
Dar faptul că ei (republicanii) nu vor să recunoască în acest moment faptul că am câştigat nu are prea mult impact asupra agendei noastre” de tranziţie şi a „ceea ce putem face de acum şi până pe 20 ianuarie, ziua învestiturii, a adăugat preşedintele ales al SUA.Începem deja tranziţia, este deja pornită, a mai declarat Biden, care a adăugat că lucrează la componenţa executivului.

El a afirmat că ar fi fost bine să fi existat o recunoaştere a înfrângerii din partea preşedintelui republican după alegeri, dar a adăugat că refuzul acestuia nu are un mare impact asupra transferului de putere.

Trump va avea al doilea mandat, va fi o tranziţie lină

Secretarul de stat american Mike Pompeo a susţinut marţi poziţia lui Donald Trump refuzând, de asemenea, să recunoască victoria lui Joe Biden şi promiţând o tranziţie lină la un al doilea mandat pentru republican. Pompeo a indicat că Departamentul de Stat funcţionează de parcă Trump ar fi câştigat un al doilea mandat.

Nu există dovezi ale acuzaţiilor aduse de preşedinte sau de secretarul de stat Pompeo, a declarat Joe Biden, pe un ton ironic.

Donald Trump şi administraţia sa au bulversat procesul obişnuit al tranziţiei prezidenţiale, un proces masiv în care controlul asupra executivului american, de la politica externă la chestiunile interne, trece la următoarea administraţie într-un interval de mai puţin de trei luni.

Administraţia Trump împiedică în prezent accesul la milioane de dolari care sunt alocate noului preşedinte pentru a facilita o tranziţie guvernamentală fără probleme. Joe Biden a declarat marţi că echipa sa poate continua chiar şi fără accesul la fondurile guvernamentale, informează Agerpres.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: