Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima de la Ghimpați. Dialog cutremurător după gratii între cele două criminale
Crima de la Ghimpați. Dialog cutremurător după gratii între cele două criminale

Crima de la Ghimpați. Dialog cutremurător după gratii între cele două criminale

În arest, fără să știe că sunt interceptate, cele două criminale de la Ghimpați s-au pus de acord în legătură cu declarațiile pe care urmau să le dea la interogatorii. Ele nu au manifestat nici un pic de regret pentru ceea ce au făcut

Procesul surorilor Constantin, acuzate de crimă, în cazul tinerei descoperite într-un geamantan incendiat pe un câmp din Giurgiu, din apropierea comunei Ghimpați, va începe miercuri, 21 iulie 2021, la Tribunalul Giurgiu. Cele două, Elena și Silvia (Samira) Constantin au recunoscut că, alături de Giani Dinu, au bătut-o și au incendiat-o pe Sabina Mircea, tânăra de 32 de ani. Inițial, au afirmat că victima ar fi murit după ce a băut insecticid. Legiștii au stabilit, însă, că moartea a fost provocată de bătăile primite.

În fața anchetatorilor, Giani Dinu și surorile Constantin au susținut că nu au ucis-o pe Sabina Mircea. Potrivit rechizitoriului, ei au recunoscut că au bătut-o, însă au spus că au făcut-o din cauză că aceasta l-ar fi agresat sexual pe băiețelul uneia dintre cele două surori. Apoi, au mai susținut inculpații, Sabina a băut insecticid, iar ei, văzând că nu mai mișcă, au băgat-o în valiză, au dus-o pe câmp și i-au dat foc.

Pe de altă parte, medicii legiști au stabilit moartea a fost provocată de bătaia primită. Sabina avea toate coastele rupte și prezenta mai multe lovituri la cap, pricinuite de lama unui cuțit. Mai grav, legiștii nu au exclus varianta ca femeia să mai fi fost în viață în momentul în care a fost incendiată. Ei au descoperit o cantitate mică de dioxid de carbon în plămâni.

Crima dintr-un apartament din Ferentari

Crima s-a petrecut pe 30 octombrie, anul trecut, într-un apartament din cartierul Ferentari (București). Femeia a fost omorâtă din bătaie, așa cum a povestit unul dintre complici, Giani Dinu. Acesta a spus că a aplicat loviturile la nimereală, fără să țină cont de nimic.

„Când am început să lovim, Sabina era în poziţia şezut, pe gresie. Am aplicat loviturile la nimereală, cu pumnii şi picioarele, fie ce-o fi”, le-a declarat Giani Dinu anchetatorilor.

Mai mult, el a relatat că Samira (Silvia Constantin – n.r.) a luat din bucătărie o lingură din lemn şi a lovit-o de multe ori în cap. Apoi a făcut acest lucru cu un cuțit mare, cu plăsele de culoare neagră.

La momentul crimei, în locuință se aflau cei cinci copii ai surorilor Constantin și mama lor. Aceasta a asistat la discuţii, la agresiune şi la introducerea în troler a Sabinei, însă nu s-a implicat.

Surorile Constantin s-au dat de gol

În arest, fără să știe că sunt interceptate, cele două surori s-au pus de acord în legătură cu declarațiile pe care urmau să le dea la interogatorii, după cum relatează Libertatea. Ele nu au manifestat nici un pic de regret pentru ceea ce au făcut. Interceptările au devenit probe în dosar.

Samira: Eu, una, sincer, n-am… nici un regret… pentru ce-am făcut! Nu. Nu-mi pare rău! Ție-ți pare?

Elena: …Îmi pare rău că suntem aici, în p… mea!

Samira: Păi, și mie tot d-asta îmi pare rău! Îmi pare rău de copiii mei!

Elena: De copiii noștri!

Samira: Îmi pare rău de copiii mei, îmi pare rău de mama!

Elena: De ea-mi pare rău, îți dai seama!!?

Iritate că al treilea complice a mărturisit

Cele două surori erau nemulțumite că cel de-al treilea complice, Giani Dinu, a început să colaboreze cu anchetatorii. Chiar și așa ele nu-și făceau griji, dat fiind că erau două care să-și susțină povestea.

Samira: N-are cum, unu contra doi! Dacă el tăcea din gură, nu era atâta… Dacă iese la expertiza aia că a luat otravă, ne bagă la… lovituri cauzatoare de moarte.

Elena: – Și la asta cât era?

Samira: Nu știu. Nu știu.

Sabina a fost convinsă să se prostitueze

Sabina Mircea a lucrat până la decretarea strii de urgență, în pandemie, la un salon de masaj erotic din centrul Capitalei. Acolo a cunoscut-o pe Samira – Silvia Constantin – care a convins-o, prin luna mai, să se prostitueze și să se mute la ea.

„Sabina stătea la Samira şi aceasta «o dădea la produs»”, a declarat Giani Dinu, la interogatoriu.

Potrivit acestuia, Samira îi asigura camera în care să-și primească clienții și avea grijă de ea. De obicei, Sabina avea 3-4 clienţi pe seară, iar Samira le cerea unora 200 de lei pentru o partidă de sex.

Ambele surori o băteau pe Sabina, pentru că ea „le răspundea şi nu făcea curăţenie cum trebuie”, a mai relatat Giani Dinu. Acesta a spus că Samira era mai autoritară și o bătea mult mai des pe tânără.

Giani Dinu a precizat că, din ce a observat, cele două surori o țineau cu forța pe Sabina Marin și o împiedicau să vorbească la telefon sau să iasă din casă. Din 3 iunie 2020, când a intrat în casa surorilor Constantin, Sabina a întrerupt orice legătură cu familia sau cu apropiații. Ea nu și-a mai văzut copilul și nici nu i-a mai trimis bani, deși toți cunoscuții ei spun că era foarte atașată de băieţel.

Femeia era ținută cu forța

În august 2020, o rudă a concubinului ei a reușit să ia legătura și ea a povestit că va veni și îl va lua pe copil. Ruda a povestit că, femeia nu spunea aceste cuvinte singură ci la îndemnul unui bărbat care se afla alături de ea.

Procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu care s-au ocupat de dosarul crimei au disjuns această parte a cauzei către DIICOT, având suspiciunea ca Sabina a fost traficată de surorile Constantin.

Cadavrul a fost incendiat pe câmp

La o săptămână de la descoperirea cadavrului ars în geamantan, pe un câmp din județul Giurgiu, poliţiştii au identificat-o pe femei, drept Sabina Mircea. Apoi au făcut legătura cu telefoanele mobile ale victimei și au descoperit-o pe Silvia (Samira) Constantin. Numărul de telefon al acesteia figura în dreptul unui anunţ de vânzare, pentru o mașină Volkswagen negru cu număr de Ilfov, pe un site de comerț online.

Astfel, polițiștii au stabilit că, în ziua crimei, acelaşi Volkswagen negru apărea pe imaginile camerelor de supraveghere video, la ieşirea din Bucureşti spre Ghimpaţi. Era maşina cu care cei trei au transportat cadavrul ascuns în geamantan.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: