Cozonacul de Paști, mai scump ca niciodată. Prețul unui kilogram ajunge și 120 de lei

Cozonacul de Paști, mai scump ca niciodată. Prețul unui kilogram ajunge și 120 de lei Sursa: Facebook.

Cozonacul de Paști este mai scump ca niciodată, și totuși nu este român să nu treacă pe lista de cumpărături cel mai adorat desert. Numai că, din păcate, de la an la an este tot mai scump, iar românii stau să se gândească de două ori dacă îşi cumpără sau nu cozonac de Paşte.

Cozonacul de Paști, mai scump ca niciodată. Prețul unui kilogram ajunge și 120 de lei

Din păcate, scumpirea ingredientelor și implicit a produselor de panificație îi determină pe patiseri să pună astfel de prețuri. De exemplu, prețurile încep de la 40 de lei și urcă până la 120 de lei, în patiserii. Practic, sunt mai scumpi în medie cu 10% față de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahăr și ciocolată, spun patiserii.

„Prețurile sunt un pic mai mari față de anul trecut, cam cu 10% mai mari din cauza creșterilor materiilor prime. Ne-au obligat cumva să avem și o creștere asupra prețurilor. Foarte multă lume nu are timpul necesar de a sta, de a lăsa la dospit un cozonac, de a frământa, și atunci se îndrumă către oamenii care fac acest lucru natural și care fac acest lucru ca cei de casă”, a mărturisit George Moraru, patron de patiserie.

Cozonac, Desert, AlimenteCozonacul de Paști. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii sunt pe ultima sută de metri deoarece mai sunt câteva ore până la Înviere. În goana după cumpărături, gospodinele, care nu au avut timp să facă cozonac în casă, caută să cumpere cozonac tradițional românesc, numai că, atunci când aleg se trezesc cu prețuri neașteptate, mai ales la cozonacii bine umpluți.

De unde puteți cumpăra mai iefrtin acest produs de patiserie

Dacă mai sunteți în cautare de cozonac, prețuri ceva mai mici se regăsesc la brutăriile de cartier. Dar și acolo s-ar putea să dați peste cozi. Mai există o posibilitate, aceea de a comanda online, dar și așa prețurile nu sunt mai mici.

În magazine dar și în mediul online, ofertele la acest produs sunt multe, însă prețurile depășesc de multe ori puterea de cumpărare a oamenilor.

Deși prețurile sunt mai mari decât anul trecut, românii nu pot ocoli desertul tradițional. „Probabil aș fi stat în bucătărie cel puțin o jumătate de zi. Așa vin, cumpăr și am plecat. E mai simplu”, a spus o gospodină.

Conform estimărilor, anul acesta se vor vinde peste șapte milioane de cozonaci, dintre care 10% vor ajunge peste hotare, la românii care petrec Paștele departe de casă, informează antena3.ro.