Evenimentul Zilei > Social > Nu mai sunt vaccinuri! Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici, amânată cu 17 zile
Nu mai sunt vaccinuri! Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici, amânată cu 17 zile

Nu mai sunt vaccinuri! Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici, amânată cu 17 zile

CNCAV: Vaccinarea celor sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici, amânată cu 17 zile. S-a luat această măsură pentru a putea asigura rapelul persoanelor care au primit prima doză.

Vaccinarea celor sub 65 de ani, inclusiv a celor bolnavi cronici, se amână cu 17 zile. CNCAV a luat această măsură  pentru a putea asigura rapelul la persoanele cărora li s-a administrat prima doză. Reprogramarea începe cu data de 30 ianuarie. Este vorba despre 66.884 persoane sub 65 de ani pentru administrarea primei doze.

CNCAV. Cei care au primit deja prima doză nu vor fi amânați de la rapel

Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare a luat această decizie datorită lipsei de vaccin.

„CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1. Reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani.

Pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale. Dar şi a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

„Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare.

Va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic”, se arată în același comunicat de presă.

CNCAV. Moderna reduce livările de vaccin

Moderna a anunțat, vineri, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze. Cu o reducere de aproximativ 20%. Dar au dat asigurări că numărul acestora va fi suplimentat ulterior, potrivit CNCAV

În aceste condiții, autoritățile preferă să asigure dozele pentru rapel persoanelor care au fost deja imunizate.

„Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie.

Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior”, subliniază CNCAV.