Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinul anti COVID-19 de la Moderna va fi folosit în România de la 1 februarie
Vaccinul anti COVID-19 de la Moderna va fi folosit în România de la 1 februarie

Vaccinul anti COVID-19 de la Moderna va fi folosit în România de la 1 februarie

Vaccinul anti COVID-19 de la Moderna va fi folosit în România de la 1 februarie. Oficialii anunță că rapelul se face la 28 de zile și că persoanele deja programate vor fi reprogramate.

Un nou vaccin de la Moderna intră pe schema de vaccinare din România de la 1 februarie.

Oficialii anunță că rapelul se face la 28 de zile și că persoanele deja programate vor fi reprogramate.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut marele anunț. De la 1 februarie vaccinul Moderna va fi lvirat către centrele de vaccinare.

Vaccin nou de la Moderna, inclus în schema de vaccinare

CNCAV aminteşte că, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale.

„Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale.

Aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial.

CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, mai arată printr-un comunicat CNCAV.

Cum se va proceda cu reprogramarea persoanelor?

Persoanele care vor fi nevoite să se reprogrameze vor fi înștiințate prin SMS sau e-mail. Tot în acest fel vor fi informate cu privire la noua dată în care vor primi vaccinul.

De asemenea, schimbările vor fi vizibile și în platforma de vaccinare, în secțiunea „Programările mele”.

„Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare.

Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost.

CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna.

Astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată”, se mai arată în comunicat.