Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul trece la măsuri dure! Restaurantele, la un pas de a fi iar închise
Guvernul trece la măsuri dure! Restaurantele, la un pas de a fi iar închise

Guvernul trece la măsuri dure! Restaurantele, la un pas de a fi iar închise

Premierul Florin Cîțu a declarat că restaurantele, cluburile și barurile care nu care nu respectă restricțiile vor fi închise imediat.

Miercuri, în ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu a declarat că acele restaurante, cluburi și baruri care nu care nu respectă restricțiile vor fi închise imediat. Premierul a anunțat că că va fi elaborat un act normativ care prevede suspendarea activităţii pentru operatorii economici care încalcă regulile.

Înaintea şedinţei de guvern de miercuri a avut loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„În hotărârea de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19”, a declarat premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu anunță că acele baruri, restaurante și cluburi care nu respectă restricțiile vor fi închise

„Au fost multe discuţii în momentul în care am relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici, din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Şi vor fi mai multe propuneri”, a declarat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Vineri, 22 ianuarie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca

restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se vor redeschide, dar doar la 30% din capacitate.

În urmă cu o săptămână, Organizația Mondială a Sănătății avertizeaza țările europene că relaxarea restricțiilor este prematură.

„Trebuie să avem răbdare, va lua timp să vaccinăm. Am învăţat lecţii aspre – deschiderea şi închiderea, apoi redeschiderea rapidă a societăților este o proastă strategie”, declarat Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.