Premierul Florin Cîțu ar putea să aibă probleme cu iubita sa, dacă nu se va conforma în privința bugetului. Nu cel persona, ci cel al României, care le dă mai bătăi de cap guvernanților, în ultima perioadă. Obiectivul Guvernului este să aprobe şi să transmită în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul bugetului de stat pentru 2021. Într-o variantă care prevede un deficit de 7% – 7,2%.

Își va supăra iubita Florin Cîțu?

Dan Barna, vicepremier, a anunțat, marți, că se lucrează la buget. „Este o analiză în desfăşurare şi sunt aduse argumente la Ministerul Finanţelor pentru a găsi forma cea mai bună prin care să putem descompune bugetul pe ministere, pe de-o parte, pentru a respecta deficitul de care vorbeam”. A declarat fostul candidat la președinția României.

Așadar, bugetul ar trebui să meargă măcar 10 zile la Ministerul de Finanțe, pentru a fi pus în dezbatere publică. Deci nu la Guvern, nu în Parlament. Conform inpolitics.ro, una dintre persoanele care a pledat cu ardoare pentru această transparență a fost Elena Calistru. Adică iubita lui Florin Cîțu, care conduce ONG-ul „Funky citizens.”

Cerea transparență de la Guvernul lui Victor Ponta

„După noaptea furtunoasă în care Ministerul Finanțelor Publice a publicat proiectul bugetului de stat după miezul nopții, Funky Citizens a solicitat astăzi dezbaterea publică a proiectului Bugetului de stat pentru anul 2015, în baza art. 7 din Legea nr. 52/2003 republicată. Reamintim că acest prost obicei al încălcării legii se perpetuează de la an la an, într-o totală sfidare a plătitorilor de taxe și impozite.” Se spunea pe siteul organismului condus de Elena Calistru. Mesajul era tranmis în anul 2014, iar vizat era Guvernul condus la acea vreme de Victor Ponta.

„Vă dați seama, dacă Elena Calistru a fost atît de severă cu niște străini, premierul Ponta și ministrul de Finanțe Ioana Petrescu, va tăia efectiv în carne vie cînd la mijloc e iubitul său, fost ministru de Finanțe și actual premier Florin Cîțu.” Se afirmă pe siteul inpolitics.