Dan Barna susține că discuțiile cu privire la legea bugetului pe 2021 nu s-au blocat.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat luni că nu este un blocaj în Guvern în privinţa adoptării bugetului de stat. El a precizat că în toate ministerele se lucrează la reduceri de alocări, iar discuțiile urmăresc ca acestea să fie cât mai echilibrate.

„Punctele nevralgice sunt în tot bugetul sau în nici un loc. Miza este să reuşim să construim acest buget, astfel încât să ajungem pe deficitul de 7% – 7,2%. Deci, peste tot sunt reduceri de alocări bugetare pentru ministere. În momentul de faţă continuăm discuţiile despre cum facem aceste reduceri cât mai echilibrat. Dorim, astfel, să avem şi resurse pentru reforme, şi resurse pentru finanţarea dezvoltării, respectând şi reglementările din anii anteriori. Sunt angajamente prin acte normative distincte, ordonanţe care obligă Guvernul să aloce sume pentru o cheltuială sau alta”, a afirmat Dan Barna.

Dan Barna despre legea bugetului pe 2021

El a subliniat că nu se pune problema ca discuțiile să fi intrat într-un blocaj.

„Deci, nu este un blocaj într-un loc să finanţăm bani în parc sau piste de biciclete, pur şi simplu, în continuare. Discutăm despre cum să aşezăm bugetul între ministere, astfel încât deficitul de 7 – 7,2 să fie respectat”, a adăugat vicepremierul.

Florin Cîțu susține că bugetul va întârzia

Problema bugetului a fost abordată și de premierul Florin Cîțu, într-o declarație publică. El a declarat că mai așteaptă propuneri pentru reformarea companiilor de stat. Premierul a precizat că fără aceste planuri de reformă, companiile vor primi mai puțini bani. Drept urmare, a precizat Florin Cîțu, bugetul va mai întârzia. El a precizat că bugetul ar putea fi adoptat zilele următoare sau la începutul săptămânii viitoare.

„Bugetul pentru 2021 întârzie puţin. Am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru. Subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare din sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme”, a precizat premierul.

Florin Cîțu a precizat că cel mai probabil, bugetul pentru 2021 va fi gata săptămâna viitoare, la început.