Tragedia de la Matei Balș este încă în analiza premierului Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu susține că va analiza dacă măsurile propuse după tragedia de la Piatra Neamț au fost implementate și abia apoi va trage concluziile. El a precizat că situația de la Matei Balș este încă în evaluare.

„Încă analizăm situația. Primim rapoarte în fiecare zi. Sunt deja câteva rapoarte care existau și care trebuiau să fie implementate. Trebuie să mă uit pe ele și în funcție de acestea voi trage concluziile”, a precizat Florin Cîțu.

El a adăugat că există că există un plan de măsuri care se actualizează săptămânal și care trebuie implemementat.

„Pe mine mă interesează ce s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamț. Atunci a existat o anchetă și s-a făcut un plan de măsuri. Vreau să văd dacă a fost respectat. Vom vedea dacă a fost implementat sau nu. Există un plan de măsuri actualizat săptămânal. În această fază suntem acum”, a spus Florin Cîțu.

În acest context, Florin Cîțu a mai spus că dorește să se informeze în legătură cu situația furnizării de energie termică la Matei Balș. El a precizat că, din informațiile sale, au fost o serie de probleme la începutul anului. Drept urmare a precizat, dorește să afle în ce parametri s-a furnizat energia termică.

Tragedia de la Matei Balș în analiza lui Florin Cîțu

Un grav incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală. Mai multe persoane au decedat și au fost afectate 4 saloane. Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, care este spital Covid-19.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.