Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectura București își cere scuze. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23
Prefectura București își cere scuze. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23

Prefectura București își cere scuze. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23

Prefectura București își cere scuze. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.

Prefectura București a anunțat marți că în decizia Comitetului Municipiului București pentru Situatii de Urgență din 22 ianuarie a apărut dintr-o eroare că restaurantele pot fi deschise între orele 6.00 și 21.00, deși intervalul prevăzut de HG este 6.00-23.00.

”Instituția Prefectului – Municipiul București informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii de marți.

Restaurantele din București pot rămâne deschise până la ora 23.00

Decizia de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor a fost luată după ce s-a constatat că, în intervalul 20-22 ianuarie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

Conform instituției, a fost întocmită o erată erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care va fi adusă la cunoștința publicului. „Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea susmenționată”, se mai arată în comunicat.

Starea de alertă interzice circulația în intervalul 23 – 06

Pe de altă parte, Starea de Alertă impune restricții de circulație între orele e 23 și 06 dimineața. Persoanele care se deplasează în acest interval orar, trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere prin care să justifice deplasarea.

Sunt interzise reuniunile și petrecerile

Potrivit aceleiași hotărâri a Guvernului privind starea de alertă, sunt interzise reuniunile, sărbătorile, aniversările, organizarea de evenimente private, pelerinajele religioase.