Cinci copii si mama lor din satul Stroiesti, comuna Tătărăni, au rămas fără niciun ajutor, după ce tatăl s-a decis să-și pună capăt zilelor.

„Bărbatul s-a spânzurat într-un grajd, zilele trecute. Bietul om, care era vãcar în sat, vãzuse cã în acea zi nu mai aveau decât niste cartofi, dar nici mãcar o picãturã de ulei, cu care mama sã facã ceva de mâncare. Niciun colt de pâine nu mai era, iar cei mici tot spuneau cã “ne e foame, ne e foame”.

Înfrânt de neputintã si crezând cã, oricât trudeste, nu îsi va putea hrãni familia, bãrbatul s-a prefãcut cã pleacã cu vacile, dar s-a dus în grajd si si-a pus gâtul în streang. Gestul necugetat al bãrbatului i-a lovit si mai mult pe cei cinci copii si pe mama lor, cãci de acum înainte, nici mãcar putinul pe care el îl câstiga nu îl vor mai avea. O vecinã a cerut ajutorul public, vãzându-i pe copii si pe mamã, chiar în ziua înmormântãrii, amãrâti si tot flãmânzi”, anunță vremeanoua.ro.


Copil de 4 ani, luat de viitură. Tatăl o să-l aibă pe conștiință toată viața


Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost decoperit chiar de unul dintre copii, în vârstă de doar opt ani.

„O vecinã care le stie povestea nu a mai rãbdat sã îi vadã flãmânzi si a fãcut un apel public, iar câtiva oameni au trimis deja la Stroiesti hãinute, niste mâncare si dulciuri. “Detergent si sãpun as vrea, ca sã spãl copiii”, spune cu lacrimi în ochi, Roxana Vasilache, mama celor cinci prunci, cu vârste între 11 luni si 12 ani. Îi place curãtenia, iar pentru asta cei din jur o apreciazã.

Copilul care nu a împlinit încã un an, mai spune femeia, ar avea nevoie de lapte praf, dar si de scutece. Cel mai important ajutor însã, care pare si cel mai greu de obtinut, este cel legat de casa dãrãpãnatã în care stau. Tiglele sunt sparte, grinzile putrezite si, în genere, locuinta mai are putin si se dãrâmã. “Sunt cinci copii si o mamã, care au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet, pentru cã mai mare pomanã nu poate fi decât sã hrãnesti si sã îmbraci niste copii necãjiti”, potrivit vremeanoua.ro.

Sursa: vremeanoua.ro